Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Meer klachten wegens discriminatie bij huisvesting

BinnenlandTussen 2015 en 2016 is het aantal mensen die slachtoffer zijn van discriminatie in de zoektocht naar huisvesting in België gestegen met 15 procent, aldus Unia. In 2016 opende het gelijkekansencentrum 187 dossiers over dit onderwerp, melden La Libre Belgique en La Dernière Heure.

53 reacties

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  5 jaar geleden
  Kan ik ook klacht indienen bij unià. Overburen beiden ocmw genieters sedert jaren wel 2 auto's 1 moto dag en nacht in en uit en tijdens dag auto garage iedereen laat die en zijn groter wordende familie veel nieuwe broers en neven komen er logeren want bij aanspreken direct agressie eigenlijk goed geïntegreerd
 • Guido Swerts

  5 jaar geleden
  Er ging toch een Nationale databank komen voor goede en slechte huurders maar dit is blijkbaar reeds lang naar de prullenmand verwezen.
 • Guido Swerts

  5 jaar geleden
  Bij mij werden ook steeds mijn laatste loonbriefjes opgevraagd door kandidaat verhuurder dus wat is dan nog het probleem eigenlijk?Toch zo opgelost?
 • Yvan Lissens

  5 jaar geleden
  Een bank moet uw vermogenstoestand nagaan bij het verstrekken van een lening, maar als verhuurder van een pand zou je niet mogen informeren naar de financiële toestand van de aspirant huurder? Tenslotte verhuur je een eigendom om te laten renderen, niet om er nachtmerries aan over te houden.
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  maar krijgen wel de nieuwste sociale appartementen aan 120€ huur per maand kan UNIA daar niet optreden belgen worden daar met discriminatie te maken en lang wachten 7/8j maar xx na 6 maand en krijgen kosten van die niet betalen maar mogen blijven wonen Belg zou dat eens moeten doen Zelfde van ene naar ander opperater trekken of energie leverancier op kosten van werkende belg (belastende)
 1. KIJK. Negen speurhonden krijgen in ons land training om explosieven op te sporen in Oekraïne: “Ze moeten helpen met het ontmijnen van terugveroverd gebied”
  Play

  KIJK. Deze hon­den krijgen in ons land training en gaan dan op missie in Oekraïne

  Afgelopen september begonnen negen honden aan een intensieve opleiding om explosieven op te sporen in Oekraïne. De opleiding duurt ongeveer vijf maanden en wordt gegeven op Campus Vesta in Ranst. Tegen februari moeten de speurhonden klaar zijn voor het echte werk. “De honden moeten daar het Oekraïense leger en de regering helpen om het gebied dat terugveroverd is op de Russische federatie te ontmijnen”, vertelt projectleider Hugo Lücke. Bekijk de volledige reportage in bovenstaande video.