Een kindje ondergaat in Amsterdam een coronatest.
Volledig scherm
Een kindje ondergaat in Amsterdam een coronatest. © ANP

Meer kinderen met coronavirus in ziekenhuis, maar Steven Van Gucht ziet geen reden tot paniek

In de hele corona-epidemie zijn nog nooit zoveel kleine kinderen met een covidbesmetting in het ziekenhuis beland. De leeftijdsgroep tussen 0 en 5 jaar maakte vorige week 8,4 procent van het aantal ziekenhuisopnames uit. Reden voor paniek is er volgens Steven Van Gucht niet. “Het virus circuleert meer dan ooit, en kinderen zijn niet gevaccineerd: dat verklaart alles. Bovendien zijn ernstige complicaties zeer uitzonderlijk.”

  1. Bijzonder zware brand bij houtverwerkingsbedrijf aan Sint-Bernardsesteenweg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest”
    Play
    Hemiksem

    Bijzonder zware brand bij houtverwer­kings­be­drijf aan Sint-Bernardse­steen­weg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest”

    Bij het houtverwerkingsbedrijf Coppens D. & Zn aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hemiksem is zondagavond een bijzonder zware brand uitgebroken. Het vuur zou ontstaan zijn achteraan in een loods en woedde zeer hevig. De dikke rookwolk was vanop grote afstand zichtbaar. Ondertussen heeft de brandweer het vuur onder controle, maar de infrastructuur van het bedrijf is compleet verwoest.