Het plan kwam er op initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan kwam er op initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block. © BELGA

Meer griepvaccinatie om gezondheidszorg te ontlasten en een systeem van ‘cliquets’: wat staat er exact in het coronaplan van de federale regering?

Om te voorkomen dat de gezondheidszorg overbelast geraakt, wordt er ook een strategie voorbereid om uitgebreider te vaccineren tegen andere virale infectieziektes zoals de griep. Dat blijkt uit het strategisch plan van Volksgezondheid, waar onze redactie de hand kon op leggen. Ons land heeft inmiddels al 2,9 miljoen dosissen vastgelegd via rechtstreekse afspraken met farmabedrijven - 100.000 meer dan vorig jaar. Ook is er ingetekend op een gezamenlijke Europese procedure voor 500.000 extra dosissen. Er zal een proactieve campagne komen, om je via de huisarts of bedrijfsarts te laten vaccineren.

 1. “Opa, wanneer kan je ons weer zien?”: Maaseikenaar (48) blijvend blind na arbeidsongeval met zwavelzuur
  PREMIUM
  Maaseik

  “Opa, wanneer kan je ons weer zien?”: Maaseike­naar (48) blijvend blind na arbeidson­ge­val met zwavelzuur

  “Opa, wanneer zal je weer kunnen zien?” Een vraag die snijdt door het hart van Maaseikenaar Toon Opdencamp (48), maar het antwoord is duidelijk: nooit meer. Na een arbeidsongeval in Duitsland in 2017 met zwavelzuur, ziet hij nog maar voor 5 procent en slechts door één oog. De man hoopt op een schadevergoeding van 1 miljoen euro via het Duitse gerecht en wil vooral erkenning. “Wij gaan sindsdien door een hel", vertelt Toon. Via sociale media zamelen collega’s geld voor hem in om de hoge gerechtskosten te betalen.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?