Volledig scherm
© Shutterstock

Meer gezinnen hebben recht op sociaal tarief voor energie, maar ze moeten wel geduld hebben

Sp.a vindt het positief dat het sociaal tarief voor energie in de nasleep van de coronacrisis tijdelijk uitgebreid wordt, maar betreurt dat de verlaging niet meteen op de factuur te zien is. De woordvoerder van minister van Energie Tinne Van der Straeten wijst erop dat de verlaging automatisch wordt doorgevoerd, maar dat er daarvoor eerst een factuur dient te zijn. Volgens de energieleveranciers zullen de rechthebbenden evenwel nog wat geduld moeten hebben: meer bepaald tot mei.

1 reactie

 • Guido Quinten

  3 weken geleden
  Stop met geld door ramen en deuren te smijten , moeten de mensen zelf geen verantwoordelijkheid nemen bij wat ze doen en laten ? Velen menen dat ze alleen maar recht hebben op meerdere keren per jaar op vakantie te gaan , een IPhone , IPad , en de daarbijbehorende abonnementen te hebben . Het is niet het inkomen dat bepalend is maar wel de uitgaven .
 1. ‘Hardleerse' Lidl mag weer open na overleg met burgemeester: “Misverstanden opgehelderd”
  Vilvoorde

  ‘Hardleerse' Lidl mag weer open na overleg met burgemees­ter: “Misver­stan­den opgehel­derd”

  Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) heeft donderdagmiddag supermarkt Lidl op het Heldenplein laten sluiten. “De politie hield er een controle op het naleven van de coronamaatregelen. Die werden op verschillende vlakken geschonden, en dat is niet de eerste keer”, mopperde Bonte. Maar na een gesprek met Lidl zijn de misverstanden opgehelderd: “Van zware overtredingen was geen sprake.”
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king