ANP
Volledig scherm
© ANP

Meer geld besteed aan alcohol en afhaalmaaltijden door coronapandemie, minder aan kleding

Het coronajaar 2020 heeft het uitgavenpatroon van de Belg ingrijpend veranderd. De aankoop van alcohol steeg gemiddeld met 10 procent en we gaven drie keer zoveel uit aan afhaalmaaltijden als in 2018. Aan kleding gaven we dan weer minder uit. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel die Knack-journalist Ewald Pironet en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroek publiceren in hun boek “Investeren in de eerste helft van je leven”.

5 reacties

 • Saelens Nico

  1 week geleden
  De take away's hebben gouden zaakjes gedaan ; sommige profiteerden er nog extra van door hun tarieven stevig te verhogen ; mensen konden toch niet op restaurant
 • Leen Demeyer

  1 week geleden
  Niet helemaal correct, want de alcohol werd op café gewoon niet meer aangekocht, maar dus in de winkel.
 • Peter Van de Velde

  1 week geleden
  Wat een belangrijke ontdekking... Is het niet maar al te logisch met de voorbije lockdowns?
 • willem merken

  1 week geleden
  Om thuis in mijn kot te zitten heb ik geen nieuwe kleding nodig. Binnenkort wel nog een nieuwe winterjas, hoe die eruit ziet heeft geen belang als hij maar warm is en met een kap dan moet ik geen paraplu meezeulen.
 • Lucas Vissers

  1 week geleden
  Echt een crack die dat heeft gevonden ! Dit wisten we toch al heel lang, misschien een opfrissertje, de kledingwinkels waren gesloten !
 1. Bart en Christine vertrokken op droomcruise naar Middellandse Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmerrie”
  Play

  Bart en Christine vertrokken op droomcrui­se naar Middelland­se Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmer­rie”

  Ze hadden er lang naar uitgekeken en zondag was het eindelijk zover: gepakt en gezakt stonden Bart Op de Beeck (42) en zijn vrouw Christine Vandenberghe (52) uit Ternat op de kade in Venetië om in te schepen voor een droomcruise op de Middellandse Zee. Speciale handdoek om te zonnen op het dek en chique outfits in de koffer om voluit te kunnen genieten van de gala-avonden aan boord. Het liep anders. De handdoek ligt nu op een matras tussen de openstaande balkondeuren van een klein hotelkamertje langs een drukke Italiaanse weg. En de leuke kleren zitten nog precies waar ze zaten: in het valies. Want Bart legde een positieve coronatest af vlak voor ze aan boord gingen. En daarmee veranderde hun droomreis op slag in een ware nachtmerrie.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).