Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Meer fastfoodrestaurants rond Vlaamse scholen leidt tot zwaardere kinderen

Het aanbod van junkfood rond Vlaamse scholen is de voorbije jaren toegenomen en heeft geleid tot zwaardere kinderen. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

10 reacties

 • Yolande MARIS

  3 maanden geleden
  Nee,het heeft met opvoeding te maken in de zogezegde moderne maatschappij wordt de burger zo platgewalst dat ouders beiden zich moet en afbeulen om alles betaald te krijgen,ze missen tijd om aandacht aan hun kroost te schenken.Wat is de bedoeling van dit onderzoek,suikerstaks invoeren?
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Er zijn in mijn gemeente in het centrum over 500 meter afstand 3 scholen. Als ze een dergelijk verbod zouden invoeren dan mogen nagenoeg alle winkels in mijn dorp sluiten. Behalve de apotheker.
 • Jos Brems

  4 maanden geleden
  Vroeger, jaren '70, mochten de leerlingen niet buiten de school tijdens de middag.
 • Paul Busschodts

  4 maanden geleden
  Is da de taak van regeringen om te zeggen welk bedrijf rond een school komen mag?
 • Serge Aernoudt

  4 maanden geleden
  Geen zulke rommel meer laten produceren en op de markt brengen. Is taak van ouders en de Overheid om hierover te waken. Ha ja, bijna vergeten, brengt op voor de staatskas, net zoals het roken.
 1. ASSISEN LIVE. Levenslang of toch minder? Alexander Dean (29) kent vandaag z’n straf voor viervoudige moord en foltering van fotograaf
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Levenslang of toch minder? Alexander Dean (29) kent vandaag z’n straf voor viervoudi­ge moord en foltering van fotograaf

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Dean werd woensdagavond schuldig bevonden aan viervoudige moord en foltering van de fotograaf. Donderdagnamiddag kent hij z’n straf. Volg alles hieronder in onze liveblog.
 2. “Een glas fruitsap bevat 27g suiker, evenveel als een glas cola”: experten geven advies om minder suiker te eten
  PREMIUM

  “Een glas fruitsap bevat 27g suiker, evenveel als een glas cola”: experten geven advies om minder suiker te eten

  Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij 5 concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan. “Als je gezond bent, zal je geen lichamelijke effecten ondervinden als je plots veel minder suiker gaat eten.”