Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Meer Europese regio’s kleuren vanaf vandaag rood op Belgische coronakaart: wat betekent dat voor uw reis?

Verschillende Europese regio’s hebben sinds vanmorgen een rode kleur gekregen in de lijst met bestemmingen van de Belgische overheid. Die aanpassing betekent dat reizigers die ervan terugkeren en geen vaccinatie- of herstelcertificaat hebben, zich moeten laten testen en in quarantaine moeten tot ze een negatief resultaat krijgen.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Werken onze vaccins niet tegen de Colombiaanse variant van het coronavirus? Virologen leggen uit
  PREMIUM

  Werken onze vaccins niet tegen de Colombiaan­se variant van het coronavi­rus? Virologen leggen uit

  Is er een variant van het coronavirus opgedoken waarop de vaccins geen vat hebben? Hoe kan het anders dat zeven volledig gevaccineerde mensen besmet raakten met de Colombiaanse variant én eraan overleden zijn? De Wereldgezondheidsorganisatie houdt deze nieuwe mutatie van het virus al met argusogen in de gaten, net als virologen Marc Van Ranst en Piet Maes (KU Leuven). “We mogen niet meteen concluderen dat de vaccins geen vat hebben op de Colombiaanse variant. Als ook jonge mensen gestorven zouden zijn, zouden we ons veel meer zorgen moeten maken.”