Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP XTRA

Meer echtscheidingen door corona

De lockdown was voor niemand een evidente periode, ook niet voor koppels. Zeker wanneer het binnen de relatie al een tijdje niet meer zo goed liep, leidde de lockdown er soms toe dat sommige koppels beslisten om definitief uit elkaar te gaan en naar een notaris te stappen voor een echtscheiding door onderlinge toestemming. In de tweede helft van mei tekenden de notarissen bijna 25 procent meer scheidingsakten op in vergelijking met de tweede helft van mei 2019. Dat meldt de beroepsorganisatie notaris.be.

5 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  12 maanden geleden
  Ik kan begrijpen dat sommigen het voor bekeken houden. Dat de staat minder ontvangsten kent is normaal, dat deze regering met zovèèl geld gegooid heeft is niet normaal.
 • Marc Spandel

  12 maanden geleden
  De overheid maakt letterlijk een grapje met haar bewering dat de belastinginkomsten zo zwaar gedaald zijn door haar gelanceerde 'corona- crisis'. Consumptie prijzen zijn ongelooflijk gestegen, geen mondmasker nodig als je consumeert, stijgend aantal scheidingen (fiscale plundering), stijgend aantal regels en aanverwante dure boetes, erfenisrechten van doden, verkoop testen enz...
 • Werner Hermans

  12 maanden geleden
  Dat verbaast mij niet. Mijn echtgenote heeft op de rechtbank gewerkt, en ieder jaar was er na de grote vakantie een piek in het aantal echtscheingsprocedures. En dan hadden ze nog maar hooguit 3 weken op elkaars snuit gekeken...
 • Wendy Vandereyken

  12 maanden geleden
  Meer vrijgezellen dus op de markt, alleen is het probleem dat we elkaar niet mogen zien. Dus een nieuwe liefde ontmoeten zit er voorlopig niet in.
 • Gerard Braeckmans

  12 maanden geleden
  "Voor veel koppels is het de afgelopen maanden duidelijk geworden dat het echt fout zat in hun huwelijk". Of dat men met iemand getrouwd is die men niet kent. Het uiterlijke en het geld primeert, daar zit het hem.
 1. Onze Opinie. Nieuwe gascentrales bouwen is absurd, nieuwe windmolens tegenhouden evenzeer
  PREMIUM
  70

  Onze Opinie. Nieuwe gascentra­les bouwen is absurd, nieuwe windmolens tegenhou­den evenzeer

  Compleet absurd is het dat onze regering gascentrales bouwt, die extra CO₂ uitstoten, om de kernuitstap mogelijk te maken. Nog absurder is dat die beslissing wordt verdedigd door een groene minister van Energie, Tinne Van der Straeten. Maar even nefast voor onze gezondheid en die van onze kinderen is de beslissing van Zuhal Demir (N-VA) om de vergunning voor een windmolenpark tegen te houden. We kunnen het ons niet langer permitteren nog extra CO₂ in de lucht te pompen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, en we hebben geen seconde meer te verliezen in de transitie naar hernieuwbare energie.