Een drugslab.
Volledig scherm
Een drugslab. © ANP

Meer drugslabo's maar minder afvaldumpingen in 2020 door corona

De federale politie heeft in 2020 meer labo’s van synthetische drugs ontmanteld dan de jaren voordien. Het aantal dumpingen van drugsafval daalde aanzienlijk, terwijl het aantal opslagplaatsen voor drugsproducerende materialen ongeveer gelijk bleef. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Zes jaar cel voor uitbaters van grootschalig crystal meth labo in kippenstal: “Dit was geen klein hobbylabo van een amateurchemicus”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Zes jaar cel voor uitbaters van grootscha­lig crystal meth labo in kippenstal: “Dit was geen klein hobbylabo van een amateurche­mi­cus”

  Drie Nederlanders die vorig jaar een grootschalig crystal meth labo opzetten in een kippenstal achter een woonhuis op de Hemelrijkstraat in Maasmechelen zijn elk veroordeeld tot zes jaar cel, een jaar minder dan de aanklager had gevorderd. De Maasmechelaar (60) die in de woning naast de stal woonde, had de strafrechter proberen te overtuigen dat hij niets afwist van het lab, maar ook hij krijgt vier jaar cel. De productie en verkoop van de crystal meth zou ruim 17 miljoen euro opgeleverd hebben. De rekening voor de veroordeelden valt in dat opzicht nog mee.