De luchthaven van Zaventem vlak na de aanslagen op 22 maart 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
De luchthaven van Zaventem vlak na de aanslagen op 22 maart 2016. © REUTERS

Meer dan vijf jaar na aanslagen krijgen slachtoffers helpende hand: “Ze mogen nooit meer het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan”

Naar schatting  minstens 200 Belgen zitten meer dan vijf jaar na de terreuraanslagen nog altijd in een schijnbaar uitzichtloze situatie. Sommigen worstelen nog altijd met fysieke, mentale en/of administratieve problemen. “Die mensen voelen zich verlaten”, zegt slachtoffervereniging V-Europe. De organisatie stuurt nu zogeheten coördinatoren de baan op. Een beetje een beste kameraad van de slachtoffers. “Die mensen mogen nooit meer het gevoel hebben dat ze er alleen voorstaan.”

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Niet alle schoonheidsbehandelingen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezondheidsraad

  Niet alle schoon­heids­be­han­de­lin­gen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezond­heids­raad

  In een zoektocht naar manieren om er jong en aantrekkelijk te (blijven) uitzien, komen mensen vaak uit bij nieuwe apparaten en technieken. De werkzaamheid van die technieken is echter niet altijd bewezen, vaak ontbreken goede instructies die een veilig gebruik moeten garanderen en, vooral: vanwege de grote commerciële waarde lokken deze behandelingen ook niet-artsen. In een nieuw advies somt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) donderdag de meest voorkomende aandachtspunten samen.