Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen in de Kamer.
Volledig scherm
Wouter De Vriendt, fractieleider van Groen in de Kamer. © BELGA

Meer dan twee kerncentrales langer open? Groen: “Bevooradingszekerheid zal regering leiden”

De federale regering heeft niet beslist om het langer openhouden van andere kerncentrales te onderzoeken, noch met Engie Electrabel te onderhandelen over meer dan twee centrales langer open te houden. Dat heeft Groen-fractieleider Wouter De Vriendt woensdag verklaard in de Kamer.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. “Mammoetvlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australische concurrent aanklagen
  3

  “Mammoet­vlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australi­sche concurrent aanklagen

  De veelbesproken mammoetgehaktbal is géén uitvinding van het Australische bedrijf Vow dat er begin deze week mee uitpakte in het Amsterdamse NEMO Science Museum. Dat zegt tenminste het Belgische bedrijf Paleo dat nu overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Vow. “Wij hebben die technologie twee jaar geleden al uitgevonden”, zegt Paleo in een reactie. “Onze technologie claimen als eigen uitvinding is zeer onethisch”
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. LIVE. “Het vat in de regering is af”: oppositie maakt brandhout van begrotingsakkoord

  LIVE. “Het vat in de regering is af”: oppositie maakt brandhout van begrotings­ak­koord

  De federale regering heeft een akkoord over de begroting. U krijgt — als u niet te veel verdient — drie maanden langer 196 euro energiepremie en er zou toch nog een fiscale hervorming komen. Tot daar het goede nieuws, want zelfs een deel van de de regering erkent dat het resultaat van deze begroting bedroevend mager is. Het debat over de State of the Union, dat u sinds 10 uur hier live kan volgen, belooft met andere woorden vuurwerk.