Kerncentrale van Doel
Volledig scherm
Kerncentrale van Doel © © Bart Leye

Meer dan honderd ondernemers trekken aan alarmbel over kernuitstap, premier De Croo reageert: “Het licht zal niet uitgaan”

In een open brief geven 129 Vlaamse ondernemers aan zeer ongerust te zijn over de energiebevoorradingszekerheid van ons land. Ze vrezen een black-out als de kerncentrales verdwijnen, zo meldt De Tijd. In de studio van VTM NIEUWS heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) zich sterk gemaakt dat het licht niet zal uitgaan in 2025.

169 reacties

 • Philip Saey

  5 maanden geleden
  Mr. De Croo zou misschien beter eens kijken bij onze noorderburen, daar willen ze er 2 bouwen, onze Franse buren gaan er maar liefst 20 bouwen, wij daarentegen gaan ze afbreken. Gevolg, straks kunnen we dure stroom gaan kopen in Frankrijk geproduceerd door hun jaja, kerncentrales. Waar zijn we eigenlijk mee bezig. Renoveer onze oude centrales, je zal ze broodnodig hebben als ook onze auto's allemaal elektrisch worden.
 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  Vlaanderen kan zich geen vervuilende gascentrales permitteren. Wij kunnen nu al de Europese normen niet halen. Als de kerncentrales dan toch sluiten door de Groenen, moet men ze dan maar in Wallonië bouwen ; daar is veel meer ruimte en veel minder industrie.
 • Tony Courtens

  5 maanden geleden
  Mogen we je daar dan persoonlijk voor dagvaarden, "expert" decroo?
 • ALBERT CNUDDE

  5 maanden geleden
  Het zal wellicht niet uitgaan,of het betaalbaar zal blijven is een andere zaak...
 • Marcq Adriaens

  5 maanden geleden
  Als we blijven verbruiken zoals nu zal het licht misschien niet uitgaan, maar als we allemaal elektrisch gaan rijden en stoken zullen er niet veel lichtjes meer branden. Wat is nu het meest vervuilend gascentrales of kerncentrales (deze laatste bestaan reeds de andere moet men nog bouwen)
 1. Carl Devos over de zware uithaal van De Wever naar minister Van der Straeten: "Bij sommigen zal die frauduleuze bijsmaak blijven hangen"
  PREMIUM

  Carl Devos over de zware uithaal van De Wever naar minister Van der Straeten: "Bij sommigen zal die frauduleu­ze bijsmaak blijven hangen"

  Nu Engie een definitief kruis heeft getrokken door het langer openhouden van de kerncentrales, bereikt de politieke oppositie tegen de kernuitstap een hoogtepunt. Na Georges-Louis Bouchez (MR) schiet ook Bart De Wever (N-VA) met scherp. “Engie is een privébedrijf dat zijn centen wil tellen, en het krijgt daarvoor een omkoopsom.” Politicoloog reageert verbaasd op de felle reactie van De Wever.
 2. IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeenkomst van Europa
  Heusden-Zolder

  IN BEELD. 5.000 MINI’s maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeen­komst van Europa

  MINI-eigenaars en -liefhebbers moesten vandaag in Zolder zijn voor hét evenement van Europa. Bijna 5.000 MINI’s reden in alle maten, kleuren en leeftijden reden in colonne op het circuit voor de jaarlijkse MINI Fan & Track Day die na twee jaar corona terug van weggeweest is. “Fiere gezichten, pronkende eigenaars uit alle hoeken van de Benelux en de meest uiteenlopende MINI’s: dit is genieten", klinkt het.