Containers in de Antwerpse haven.
Volledig scherm
Containers in de Antwerpse haven. © EPA

Meer dan halve ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven

In de haven van Antwerpen is vorige week een lading van 583 kilo cocaïne onderschept die onderweg was naar een bedrijf net over de Nederlandse grens in Ossendrecht. Dat meldt de Nederlandse politie en het parket van Antwerpen bevestigt de vondst.

 1. De dreigende tweedeling tussen wie vaccin kreeg en wie nog niet: “Kan je van 7 miljoen mensen verwachten dat ze rustig blijven? Onmogelijk”
  PREMIUM

  De dreigende tweedeling tussen wie vaccin kreeg en wie nog niet: “Kan je van 7 miljoen mensen verwachten dat ze rustig blijven? Onmogelijk”

  Arm versus rijk. Jong versus oud. Blank versus gekleurd. Man versus vrouw. Aan tegenstellingen geen gebrek in onze maatschappij. Daar komt - een beetje afhankelijk van het tempo waarmee de bevolking het spuitje krijgt - binnenkort nog eentje bij: gevaccineerd versus niet gevaccineerd. “Uiterlijke symbolen die duidelijk maken dat iemand gevaccineerd is: laat ons daar heel ver van weg blijven”, zegt filosoof Ignaas Devisch (50). Hoe moet dat dan, met al die mensen die wel beschermd zijn tegen Covid-19? Mogen zij méér dan de anderen in de wachtrij? Of moeten ze, zoals het adagium van overheid en experten luidt, wachten op de rest voor ze hun normale leven kunnen opnemen?
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo