In het totaal kregen tot en met 25 november al 837.715 Vlamingen een derde coronaprik toegediend.
Volledig scherm
In het totaal kregen tot en met 25 november al 837.715 Vlamingen een derde coronaprik toegediend. © DM

Meer dan een op de tien Vlamingen kreeg al boosterdosis toegediend

Meer dan een op de tien Vlamingen heeft al een herhalingsvaccin toegediend gekregen. Dat blijkt vrijdag uit een update van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Nog zowat 300.000 Vlamingen uit de prioritaire doelgroepen wachten op een uitnodiging voor een boosterprik.

0 reacties

 1. Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzichtig zijn zolang de winter duurt”

  Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzich­tig zijn zolang de winter duurt”

  "Zolang de winter duurt, moeten we uiterst waakzaam en voorzichtig zijn." Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) gezegd in het Vlaams Parlement, waar het woensdag ging over meer bevoegdheid voor het Vlaams gewest in crisissituaties, en dus ook in de coronapandemie. "In een eerste fase zal het toch belangrijk zijn om te kijken waar we staan op het einde van de vijfde golf", zei ook afdelingshoofd Preventie van het AZG, Iris De Schutter.
 2. IMC vraagt advies over boosterprik voor jongeren

  IMC vraagt advies over booster­prik voor jongeren

  De ministers van Volksgezondheid hebben de Hoge Gezondheidsraad gevraagd tegen het weekend een advies af te leveren over de boosterprik voor 12-plussers. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) woensdag na afloop van de vergadering. "Ik stel voor om met een 'informed consent' te werken, zodat we het op vrijwillige basis kunnen aanbieden", aldus Beke. In het Vlaams Parlement riep de CD&V-minister het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) ook op snel klaarheid te scheppen over de boosterprik voor jongeren.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.