In het totaal kregen tot en met 25 november al 837.715 Vlamingen een derde coronaprik toegediend.
Volledig scherm
In het totaal kregen tot en met 25 november al 837.715 Vlamingen een derde coronaprik toegediend. © DM

Meer dan een op de tien Vlamingen kreeg al boosterdosis toegediend

Meer dan een op de tien Vlamingen heeft al een herhalingsvaccin toegediend gekregen. Dat blijkt vrijdag uit een update van de vaccinatiecampagne in Vlaanderen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Nog zowat 300.000 Vlamingen uit de prioritaire doelgroepen wachten op een uitnodiging voor een boosterprik.

0 reacties

 1. ONZE OPINIE. “20 euro meer op de energiefactuur? Sommige politici hielden burgers een ander beeld voor”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “20 euro meer op de energiefac­tuur? Sommige politici hielden burgers een ander beeld voor”

  “20 euro extra op de energiefactuur? Het maakt veel burgers woest. Die woede hebben sommige politici zelf uitgelokt: door te verkondigen dat de btw op 6% voor energie definitief is”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Zonder erbij te zeggen dat er nog wel een accijnshervorming komt. En als ze het zeiden, legden ze het niet voldoende uit: deze steun is eindig. Het zal opnieuw wat stijgen.”
 2. Ongeveer 6.000 extra overlijdens vorig jaar: “Het aantal overlijdens in 2022 ligt hoog”

  Ongeveer 6.000 extra overlij­dens vorig jaar: “Het aantal overlij­dens in 2022 ligt hoog”

  Vorig jaar werden - voorlopig - ongeveer 116.500 overlijdens in België geregistreerd, zo blijkt uit cijfers die Statbel vandaag heeft gepubliceerd. Dat is 5,5 procent meer, of ongeveer 6.000 extra doden, dan de door het Belgisch statistiekbureau gehanteerde referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021. De stijging is het meest zichtbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers.
 1. Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang

  Ondanks wantoestan­den en personeels­te­kort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderop­vang

  Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus de organisatie.