Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona

BinnenlandMeer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.

9 reacties

 • raf peeters

  3 weken geleden
  Ja en als dit geval is moet je levensstandaard aanpassen doch velen denken vandaag dat hun luxe verder dient betaald door regering(lees gemeenschap).Als je 65 jaar terug in de situatie zoals vandaag kwam te zitten kon je uw zaken verkopen ,tegenwoordig houden ze hun Porsche en hun 2de verblijf en krijgen ze nog geld om niks te doen.
 • Alexa Grieken

  3 weken geleden
  Als men niet zoveel geld zou verspillen aan zelfstandigen dan was er genoeg geld om de echte sukkels te helpen. Een éénmanszaak - garagist kreeg meer dan 12.000 Euro belastingvrij om zijn garage begot 6 weken dicht te doen. Dan weet je genoeg hoeveel geld er verspild wordt.
 • Peter Janssens

  3 weken geleden
  Het duurt tot 3 maanden voordat vakbonden werklozen uitbetaald
 • Ferdinand Nuyts

  3 weken geleden
  Een zelfstandigen krijgt 4000€ netto + nog veel voordelen om niets te doen Een werknemer krijgt 1600€ om te werken, of 1000€ steun.
 • Hilde Peeters

  3 weken geleden
  Ik zit net boven de hulp grens geen ocmw geen extra stempelgeld geen steun werken maar mijn rekeningen zijn ook veel duurder in de supermarkt. Student een jaar thuis gas elektriciteit water. De horeca kan zijn zwart geld niet gebruiken dat is het probleem
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein