Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Meer dan een op de drie Belgische vrouwen werd het afgelopen jaar lastiggevallen

Meer dan een op de drie van alle Belgische vrouwen (35 procent) werd de afgelopen twaalf maanden lastiggevallen. Dat blijkt vandaag uit een studie van het Europees bureau voor de grondrechten (FRA) die werd uitgevoerd naar aanleiding van Internationale Vrouwendag (8 maart). Daarmee doet België het slechter dan het Europees gemiddelde, dat op 28 procent ligt.

12 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Die plakkaatjes bij autoparkingen, met de tekst: "Geef de dief geen kans." culpabiliseert de eigenaar van de auto. De boodschap is: 'Laat de dief geen kans, door uw waardevolle spullen te laten liggen in uw wagen. Als ze gestolen worden, is het UW eigen SCHULD." M.a.w.: in eerste instantie is er de gelegenheid die je niet zomaar mag scheppen. De dief is natuurlijk de schuldige van de diefstal, maar je moet proberen om het niet zelf te 'zoeken'. Op uw qui vive zijn, is geen vrijheidsbeknotting.
 • GERARD de pelecijn

  1 maand geleden
  En het wordt nog erger met die multiculturele verarming!
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Als je zo ziet hoe de misdadigers - als ze dan al eens gevat worden en meestal reeds bekend zijn bij de politie - door justitie de boodschap krijgen dat ze in feite straffeloos zijn dan moet je geen studie maken om te voorspellen dat dit nog zal verergeren. In West-Europa, en vooral in België, wordt misdaad gewoon aangemoedigd. Laat ons een kat een kat noemen hé, mensen. We zijn zwakkelingen geworden, allemaal, en dat creëert steeds meer misdaad. Ik beklaag de vrouwen in onze maatschappij.
 • Davis Partacus

  1 maand geleden
  Door wie worden ze lastiggevallen ? Als je A zegt moet je ook B zeggen! Ik ben wel zeker dat er weinig mensen uit de Noorse, Deense of Finse bevolkingsgroep in België vrouwen lastigvallen. Als het gerecht er niets aan kan, mag of wil doen moeten ze dit gewoon ook duidelijk communiceren, dan lost de bevolking het zelf wel op.
 • Ludo Hermans

  1 maand geleden
  Als beleidvoerders zulke dingen in eigen kringen ervaren, wordt er ingegrepen. Alleen dan!
 1. Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"
  Play

  Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"

 2. Visarend is even in het land en plukt een snack mee voor onderweg
  Play
  Onze Natuur

  Visarend is even in het land en plukt een snack mee voor onderweg