Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Meer dan een derde van de Franstaligen wil zich niet laten vaccineren

De Vlamingen zijn meer bereid om zich te laten vaccineren dan de Franstaligen. Terwijl in Vlaanderen 71 procent van de niet-gevaccineerde Vlamingen positief staan tegenover de coronavaccins, is dat in Brussel en Wallonië maar 51 procent. Daarnaast weigert 38 procent van de Franstaligen een vaccin, tegenover 20 procent van de Vlamingen. Dat blijkt uit de motivatiebarometer van de UGent, UCLouvain en de ULB, waarover Le Soir en de kranten van Sudpresse schrijven.

 1. LIVE. Boris Johnson wil opheffing coronamaatregelen in Engeland uitstellen - Vlaamse vaccinatiecentra dienen deze week recordaantal prikjes toe
  5

  LIVE. Boris Johnson wil opheffing coronamaat­re­ge­len in Engeland uitstellen - Vlaamse vaccinatie­cen­tra dienen deze week recordaan­tal prikjes toe

  Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn afgelopen week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Is vaccinfraude in Sint-Truiden nog maar het topje van de ijsberg? In zeker deze drie gemeenten kropen ze voor
  PREMIUM

  Is vaccinfrau­de in Sint-Trui­den nog maar het topje van de ijsberg? In zeker deze drie gemeenten kropen ze voor

  Na de vaccinatierel in Sint-Truiden gaan nog meer stinkende potjes open. Ook in Diest en Middelkerke is er sprake van vaccinfraude en zijn mensen voor hun beurt ingeënt. Sint-Truiden is dus al lang geen alleenstaand geval meer, zoals minister Bart Somers (Open Vld) deze week nog zei. Experts schrikken daar niet van. Waarom mensen gaan (laten) voorkruipen en waarom de verontwaardiging daarover zo groot is. “En terecht.”