Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Opera Ballet Vlaanderen

Meer dan één derde van culturele sector zit door coronacrisis in de problemen

Meer dan een op de drie culturele ondernemingen in Vlaanderen zit in financiële moeilijkheden. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van data-expert Graydon waarover VRT NWS bericht. Bij de start van de coronacrisis was de Vlaamse cultuursector financieel nog gezond.

  1. INTERVIEW. Stany Crets roept op tot manifestatie: “Als de cultuursector nu niks doet, laten we ons op termijn helemaal afslachten”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Stany Crets roept op tot manifesta­tie: “Als de cultuursec­tor nu niks doet, laten we ons op termijn helemaal afslachten”

    Het laatste overlegcomité heeft de cultuur- en entertainmentsector écht kwaad gemaakt. Dat theaters, cinema’s en concertzalen opnieuw dicht moeten, terwijl we wel op café mogen, een plek waar het risico op besmetting met corona veel groter is, is voor entertainers en kunstenaars het ultieme bewijs dat ze helemaal onderaan de ladder staan. Stany Crets is één van de gangmakers van een protestactie, nu zondag in Brussel. “Als we nu niet opstaan, laten we ons helemaal afslachten.”