Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Meer dan duizend apotheken nemen vanaf vandaag snelle antigeentesten af: hoe werkt het, en mag je op reis na een negatief resultaat?

Wie deze zomer wil reizen, nog niet de kans heeft gehad om zich volledig te laten vaccineren en er ook niet toe gekomen is om een van de twee gratis PCR-testen te laten afnemen, kan vanaf vandaag in duizend apotheken terecht voor een snelle antigeentest. Dat bevestigt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), de nationale federatie van zelfstandige, erkende openbare apotheken in België. Wat is zo’n test precies, en wat kan je er allemaal mee?

  1. 34 besmettingen na Spaanse feestvakanties: “Het leek alsof corona daar niet bestond”
    PREMIUM

    34 besmettin­gen na Spaanse feestvakan­ties: “Het leek alsof corona daar niet bestond”

    Zon, zee, strand en corona. Spanje lijkt de nieuwe coronahotspot te worden, in 72 uur waren er maar liefst 32.607 nieuwe besmettingen. En de populaire vakantiebestemming is ook in trek bij onze Vlaamse jongeren die hun knaldrang willen laten gelden. Met de gevolgen van dien, bij twee Vlaamse reisorganisaties zijn al 34 besmettingen vastgesteld. Meer dan duizend jongeren zien hun Spaanse reis in het water vallen. “Het leek alsof corona daar niet bestond in clubs”, getuigt één van de jongeren.