Illustratie kinderopvang
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie kinderopvang © Wannes Nimmegeers

Meer dan 840 klachten en 1.047 kindjes zonder crèche: het zwarte jaar van de kinderopvang doorgelicht

842 klachten tegenover 631 vorig jaar. Meer dan 60 opheffingen en schorsingen tegenover 19 vorig jaar. En 15 crèches moeten definitief dicht, tegenover 7 vorig jaar. Het wordt steeds duidelijker in welke crisis onze kinderopvang zich bevindt, na nieuwe cijfers van het agentschap Opgroeien. “Alle beslissingen werden zorgvuldig genomen, we zijn niét met een heksenjacht bezig”, klinkt het. Hoe komt het dat die cijfers dan zo verschillen? En wat hebben de getroffen crèches gedaan?

 1. Aanvraag energiepremie kan weer, maar nog foutmelding mogelijk bij pelletcheque
  Update

  Aanvraag energiepre­mie kan weer, maar nog foutmel­ding mogelijk bij pelletche­que

  Sinds gisteren is het mogelijk om een tegemoetkoming van 250 euro aan te vragen voor wie zijn woning met pellets verwarmt. Maar lezers melden ons dat ze de aanvraag niet kunnen voltooien omdat ze bij het invoeren van het KBO-nummer van hun leverancier een foutmelding krijgen. “Vindt u uw leverancier niet terug in de lijst? Neem contact op met uw leverancier opdat die de nodige stappen kan ondernemen. De juiste leverancier selecteren is belangrijk voor de verdere afhandeling van uw aanvraag.” Vervolgens lukt het niet om de aanvraag in te dienen.
 2. COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn
  PREMIUM
  8

  COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn

  Hoe moet je je voelen als je, zoals de nieuwe spits Islam Slimani van Anderlecht, niet de eerste maar slechts de negende keuze was? Dat valt wel mee, vermoedt columnist Jan Segers. “Als daar pakweg een half miljoen euro tegenover staat, wil je als werknemer best weleens een half jaar de negende keuze van je werkgever zijn. Niet, Niels Destadsbader?”