Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Meer dan 40 procent laat zich niet testen bij terugkeer uit rode zone

Van alle Belgen die zich tussen 4 en 24 januari verplicht moesten laten testen op het coronavirus omdat ze terugkwamen van een reis in een rode zone heeft maar liefst 41 procent dat niet gedaan. Het gaat in totaal om ruim 28.000 reizigers. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

297 reacties

 • eddy nijs

  1 jaar geleden
  Maar mensen toch, daar wordt toch niks tegen gedaan zeker. In de grotere winkels moest er ook controle gebeuren door de winkel op naleving. Gebeurt hier in de regio ook niet en ook ongestraft. Zeker geen preventieve controles volgens een politieagent. De 20000 coronadoden worden duidelijk minder erg gevonden dan de 700 verkeersdoden of gaat men ook stoppen met preventieve snelheids en alcoholcontroles?
 • Simonne De Pauw

  1 jaar geleden
  Kijk eens goed in eigen boezem! Ben jij diegene die zich niet heeft laten testen uit eigen gemak of gewin? Hopelijk kan je er mee leven dat jij mogelijk verantwoordelijk bent voor de dood of zware ziekte van anderen. Hopelijk weet je als je klaagt dat je mee verantwoordelijk bent voor het sluiten van onze binnenlandse economie! Dat jij mee verantwoording draagt voor alle uitgestelde operaties en onderzoeken. Prettige vakantie!
 • Christian Michiels

  1 jaar geleden
  Duizend regeltjes die niet nageleefd worden en nog minder gecontroleerd en beboet worden bij niet naleving, dit alles bij gebrek aan de nodige mankracht. Zo was het, zo is het en zo zal het altijd blijven !!
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Zonder verplichtingen en controle zou ik het ook niet doen. Dat is nu net het werk dat een regering moet doen en waarvoor belastingen betaald worden. Als je gaat werken word een mens gecontroleerd van 8u tot 17u. Als je niet op tijd komt of je doet je werk niet krijg je ontslag simpel. Regering dreigt met van alles in de hoop geen geld te moeten uitgeven , geen woorden maar daden aub ! Als je een cafe dicht doet of kapper > doe dan ook grote bedrijven dicht ! Iedereen gelijk voor de wet !
 • Schrijvers Marc

  1 jaar geleden
  De mensen zijn gekend via gsm signalen neem hun die wat weigeren een sociale zekerheid af dan piepen ze wel anders. Als je op vakantie ging was je recht en heb daar geen moeite mee maar neem dan ook je verantwoordelijk op. Dan is er geen probleem maar het schoentje wringt als ze na een reis in qarantaine moeten krijgen ze niks van Eva. En ochgarme dan moeten ze vakantie opnemen of die tijd onbetaald thuis zitten.