Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © afp

Meer dan 35.000 meisjes en vrouwen in ons land worden besneden of lopen het risico besneden te worden

In België zijn meer dan 35.000 vrouwen betrokken bij genitale verminking: ongeveer 23.000 vrouwen en meisjes zijn genitaal verminkt, 12.000 anderen riskeren verminkt te worden. Dat blijkt uit een studie naar vrouwelijke genitale verminking in opdracht van staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

 1. Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamitische opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”
  PREMIUM
  Literatuur

  Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamiti­sche opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”

  De multiculturele samenleving blijkt minder evident te zijn dan sommigen in gedachten hadden. Iemand die het kan weten is de Nederlandse Lale Gül (23), die in een streng islamitisch milieu is opgegroeid, maar daar nu afstand van genomen heeft. Ze schreef er met ‘Ik ga leven’ een beklijvend boek over. Dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. “Zulke extreme reacties had ik niet verwacht”, klinkt het in Primo.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Zo komen gearrangeerde huwelijken tot stand anno 2021: “Ik heb geluk gehad, het was liefde op het eerste gezicht”
  PREMIUM

  Zo komen gearran­geer­de huwelijken tot stand anno 2021: “Ik heb geluk gehad, het was liefde op het eerste gezicht”

  “Ik ken massa’s moslims die geboren zijn in westerse landen, maar er toch voor kiezen om zich te laten matchen. En vervolgens heel gelukkig zijn in hun huwelijk.” Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, maar vergis je niet: wereldwijd hebben anno 2021 maar liefst twee miljard mensen een gearrangeerd huwelijk. De Amerikaanse moslima Huda Fahmy schreef een hilarische comic over hoe zo’n modern gearrangeerd huwelijk tot stand komt. “Mijn ouders hebben mijn toekomstige man aan een uitgebreid onderzoek onderworpen.”