Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meer dan 300 miljard euro geparkeerd op Belgische spaarboekjes

In juli stond nog steeds meer dan 300 miljard euro op de Belgische spaarboekjes. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. De spaartegoeden stabiliseren.

35 reacties

 • Louis Franklin

  2 maanden geleden
  Of maw Belgen hebben gemiddeld amper 30.000 euro op hun spaarboekje staan, als je het verdeelt over het bevolkingsaantal. Da's enorm weinig. En dan is het ook een feit dat de top 10% meer hebben dan de rest samen.
 • Fredje Mebis

  3 maanden geleden
  Op mijn toch niet
 • Miguel Leboucq

  3 maanden geleden
  Het is nog het veiligst want met beleggen worden enkel de staat ( 30% roerende voorheffing) en de bank (makelaarsloon, beheerloon, aan- en verkoopskosten,...) rijker. Dit jaar is mijn portefeuille al 15% gedaald. Hat wat beters kunnen doen met dat geld.
 • emiel wouters

  3 maanden geleden
  Nog meer reclame maken, straks horen we weer van de eerste minister, we gaan het halen waar het zit. En geef eens de juiste situatie weer, ja er staat 300 miljard op de spaarboekjes. Maar 299,5 miljard op de spaarboekjes van die 1% en de rest op die van de 99%. En ja dan kan je zeggen we gaan het halen bij de meerderheid van de Belgen. en de 1% blijft weer buiten schot. Want die 1% is toch een te verwaarloze minderheid he.
 • Stefanie van Dijk

  3 maanden geleden
  Blijft er maar mooi vanaf want ik heb dan wel wat spaarcentjes maar als dit 10 jaar aanhoudt dan ga ik er niet mee toekomen
 1. Groepje ouders schaart zich achter lerarenkorps Ninoofse Middenschool in open brief
  Ninove

  Groepje ouders schaart zich achter leraren­korps Ninoofse Midden­school in open brief

  Een groepje van een achttal ouders heeft zijn steun uitgesproken voor het lerarenkorps van de Ninoofse Middenschool Passtel, die vorige week in opspraak kwam. “We hebben vertrouwen in het team van de Middenschool dat onze kinderen verder zal begeleiden en met goede zorgen omringen”, staat in een open brief die op de school wordt verspreid. De Passtel Middenschool Ninove telt 36 scholieren, onder meer leerlingen met autisme.