Volledig scherm
© Photo News

Meer dan 300 klachten bij Vlaamse Ombudsdienst over zonnepanelen-arrest

De Vlaamse Ombudsdienst heeft op een week tijd meer dan 300 klachten ontvangen naar aanleiding van het arrest van het Grondwettelijk Hof over de zonnepanelen en de digitale meter. Ombudsman Bart Weekers wil graag helpen om de "vertrouwensbreuk" te herstellen. De voorgestelde compensatie is volgens hem "een deel van de oplossing". "Maar dat alleen herstelt geenszins het vertrouwen", klinkt het.

19 reacties

 • Louise Maertens

  1 maand geleden
  De Vlaamse Regering is zopas officieel in gebreke gesteld!
 • Elesio Proietti

  1 maand geleden
  In het Brusselse en Waalse gewest voorziet een arrest van het Grondwettelijk Hof dat men de digitale meter kan weigeren. In hoeverre betekent dit een discriminatie tov van de Vlaamse afnemer? Kan dit worden aangekaart en door wie?
 • Elesio Proietti

  1 maand geleden
  Proietti Elesio De overheid heeft toch trouwens BTW geïnd op al die zonnepanelen. Puur opgezet spel, al hun loze beloften. Ook zij waren voor één keer snel met hun oplossing op 15 januari.
 • Elesio Proietti

  1 maand geleden
  De overheid heeft toch trouwens BTW geïnd op al die zonnepanelen. Puur opgezet spel, al hun loze beloften. Ook zij waren voor één keer snel met hun oplossing op 15 januari.
 • MARC DEGEEST

  1 maand geleden
  Heb je onze regeingsmensen gezien in villa-politica tijdens het debat over de digitale meter, ze durfden amper opkijken,en hoopten dat het rap voorbij was. Ze waren al in gedachte bij een goed betaalde job in Europa zoals onze man uit Puurs..en dan maar klagen dat de oppositiepartijen groter worden , neem uw verantwoordelijkheid of stap het op, bij Infrabel zoeken ze nog spoorleggers, dan zan je weten wat werken is... Marc Degeest
 1. Kloof tussen aantal geleverde vaccins en toedieningen groeit door "transitiefase"
  2

  Kloof tussen aantal geleverde vaccins en toedienin­gen groeit door "transitie­fa­se"

  De kloof tussen het aantal vaccins dat aan ons land werd geleverd en het aantal dat al effectief werd toegediend is de voorbije weken nog toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Taskforce Vaccinatie heeft vrijgegeven. "We zitten in een transitiefase door de opstart van de vaccinatiecentra en de kinderziekten van het uitnodigingssysteem", zegt Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce. Het is de bedoeling dat verschil de komende weken weer te beperken.
 2. Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden”
  11

  Van Ranst: "Buitenac­ti­vi­tei­ten toelaten is wat experts voorge­steld hadden”

  Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist om meer buitenactiviteiten toe te laten. Bedoeling is de bevolking zo weer wat zuurstof te geven in de strijd tegen het coronavirus. Zo kunnen mensen met tien buiten samenkomen, als ze een mondmasker dragen en de nodige afstand bewaren. “Zolang het buiten is en die voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden, dan valt het risico mee”, reageerde viroloog Marc Van Ranst al voor de persconferentie bij VTM Nieuws. “Die buitenactiviteiten toelaten was ook wat we als experts voorgesteld hadden.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen