VLAIO heeft al meer dan 123 miljoen euro aan coronapremies teruggevorderd, zegt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits.
Volledig scherm
VLAIO heeft al meer dan 123 miljoen euro aan coronapremies teruggevorderd, zegt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. © BELGA

Meer dan 123 miljoen euro onterecht toegekende coronapremies teruggevorderd

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) van de Vlaamse overheid heeft al voor meer dan 123 miljoen euro aan onterecht toegekende coronapremies teruggevorderd. 

 1. ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Sammy Mahdi zet zich af van anderen. Hij doet niks anders dan Bart De Wever”

  Liberalen? Egoïsten. Groenen? Dommeriken. Socialisten? Betuttelaars. N-VA? Eigenlijk ook. Ja, le nouveau CD&V est arrivé. Sammy Mahdi schoot er niet naast als kersvers voorzitter. Plat en karikaturaal? Zeker en vast. Maar hij deed niet veel anders dan Bart De Wever (N-VA). En die wordt er veel minder om bekritiseerd. Integendeel: BDW staat te boek als vernuftig politiek strateeg. Hoe zet je jezelf met verve in de verf? Je zet je af van de anderen. Het blijft beter hangen dan het rentmeesterschap waar CD&V prat op gaat.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 3. Viroloog Steven Van Gucht hoopvol over coronacijfers: “Ze stijgen minder snel. Dat is een goed teken”
  Play

  Viroloog Steven Van Gucht hoopvol over coronacij­fers: “Ze stijgen minder snel. Dat is een goed teken”

  De coronacijfers blijven stijgen, maar volgens viroloog Steven Van Gucht is er mogelijk beterschap op komst. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. “Het zou kunnen dat we over één of twee weken een kentering zien, maar het is nog wat te vroeg om dat te zeggen. Zoiets is moeilijk te voorspellen, omdat elke golf zich weer wat anders gedraagt. Maar het feit dat de cijfers wat minder snel beginnen te stijgen, is op zich wel een goed teken.”
 4. Seksverslaving maakt van ex-schepen coronasjoemelaar: “Het geld gebruikte hij om in het buitenland met allerhande dames naar bed te gaan”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder/Brussel

  Seksversla­ving maakt van ex-sche­pen coronasjoe­me­laar: “Het geld gebruikte hij om in het buitenland met allerhande dames naar bed te gaan”

  Een Limburgse boekhouder die op grote schaal btw-fraude pleegde met tientallen vennootschappen, is veroordeeld tot 50 maanden cel, waarvan 12 met uitstel. Daarnaast had Selahattin Özer ook onterecht voor 308.480 euro aan Vlaamse coronapremies aangevraagd. “Ik had het geld nodig om mijn seksverslaving te betalen”, biechtte de man op toen de feiten aan het licht waren gekomen. Vier andere verdachten, waaronder zijn echtgenote en minnares, kregen gevangenisstraffen van 1 jaar en 24 maanden.