Archiefbeeld klimaatmars Brussel op 27 januari.
Volledig scherm
Archiefbeeld klimaatmars Brussel op 27 januari. © Joel Hoylaerts / Photonews

Meer dan 100 organisaties steunen klimaatbetoging van 15 maart

binnenlandMeer dan honderd verenigingen, organisaties, ngo's en collectieven geven hun steun aan de klimaatbetoging van 15 maart. Greta Thunberg, het Zweedse "klimaatmeisje", riep op tot wereldwijde mobilisatie om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius. Er zouden op 15 maart in een zestigtal landen betogingen plaatsvinden. Ook bij ons zullen de jongeren van Youth For Climate opnieuw betogen.

14 reacties

 • j hendrickx

  3 jaar geleden
  Een schandaal moest men deze betoging laten doorgaan
 • Andre Vanwaeyenberghe

  4 jaar geleden
  geen betogingen in China, Rusland, India, USA, Afrika, enz...Dat is de helft van de wereldbevolking met de grootste uitstoot. Waarom? Omdat het niet nodig is of dat het hun niet kan schelen
 • Max Arkens

  4 jaar geleden
  @Tinne Van Loock, ook tijdens de 'vakantie' zijn er betogingen. Gaande van kleinere betogingen zoals gisteren in Kortrijk met zo'n 100 betogers tot grotere betogingen zoals vandaag in Louvain-la-Neuve met net geen 4000 betogers. Er zullen deze week wel weer duizenden betogers in België op straat gekomen zijn.
 • vanaeken jokke

  4 jaar geleden
  Vorig jaar 120 organisaties en fier dat ze waren met hun 8400 man die op gekomen waren.En het was een geweldig succes vonden ze.
 • vanaeken jokke

  4 jaar geleden
  Vorige betoging 120 organisaties
 1. Anuna zet Bart De Wever op zijn plaats: “Hij heeft de boodschap niet begrepen”

  Anuna zet Bart De Wever op zijn plaats: “Hij heeft de boodschap niet begrepen”

  Voor het eerst heeft een nationale klimaatmars plaatsgevonden in Antwerpen. Volgens de organisatie waren er 4.000 deelnemers, de politie houdt het op 3.000. “Onze boodschap aan de politici vandaag is: je kan blijven zagen dat we terug naar school moeten, of you can get to work”, zegt Anuna De Wever, die in een interview met VTM NIEUWS uithaalt naar Bart De Wever. Ook de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16) was opnieuw present.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.