Belgian Pride Brussel
Volledig scherm
Belgian Pride Brussel © Dieter Nijs

Meer dan 100.000 mensen namen deel aan Pride Parade in teken van intersectionaliteit

Meer dan 100.000 mensen en meer dan 80 delegaties hebben gisterennamiddag deelgenomen aan de Pride Parade, die door het centrum van Brussel trok. Die stond dit jaar in het teken van ‘intersectionaliteit’, en de drie LGBTI+ koepels van België, Arc-en-Ciel Wallonie, RainbowHouse Brussels en çavaria, willen daarmee de boodschap uitdragen dat iedereen uniek is en een plaats heeft in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. “Zoveel mensen, dat is een sterk statement”, zegt Belgian Pride-voorzitter Cyrille Prestianni.

0 reacties

 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag
  21

  OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dag

  Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Maandag 11 oktober werden er 3.902 nieuwe gevallen geregistreerd. Zo’n hoog aantal is al van begin mei geleden. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op. “Zo erg als voor de vaccinatie wordt het niet meer, maar we moeten toch alert blijven”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE.
 1. Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”
  Play
  38

  Geert Molen­berghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedub­be­len, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.