Belgian Pride Brussel
Volledig scherm
Belgian Pride Brussel © Dieter Nijs

Meer dan 100.000 mensen namen deel aan Pride Parade in teken van intersectionaliteit

Meer dan 100.000 mensen en meer dan 80 delegaties hebben gisterennamiddag deelgenomen aan de Pride Parade, die door het centrum van Brussel trok. Die stond dit jaar in het teken van ‘intersectionaliteit’, en de drie LGBTI+ koepels van België, Arc-en-Ciel Wallonie, RainbowHouse Brussels en çavaria, willen daarmee de boodschap uitdragen dat iedereen uniek is en een plaats heeft in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. “Zoveel mensen, dat is een sterk statement”, zegt Belgian Pride-voorzitter Cyrille Prestianni.

0 reacties

 1. Regering laat concessie voor krantenbedeling doorlichten

  Regering laat concessie voor krantenbe­de­ling doorlich­ten

  De regering laat een externe audit uitvoeren naar de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist, schrijft ‘De Tijd’. In oktober vorig jaar kwamen via een interne audit bij bpost onregelmatigheden aan het licht bij de toekenning van de concessie voor de bedeling van kranten en tijdschriften aan het postbedrijf. De affaire leidde uiteindelijk tot het ontslag van CEO Dirk Tirez.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.