Jenever proeven in Hasselt.
Volledig scherm
Jenever proeven in Hasselt. © Borgerhoff

Meer dan 100.000 bezoekers op Hasseltse Jeneverfeesten: "Voelde als bevrijdingsfeesten"

De 31ste editie van de Jeneverfeesten heeft dit weekend naar schatting meer dan 100.000 bezoekers naar Hasselt gelokt, zo meldt het stadsbestuur. "Dit voelde als bevrijdingsfeesten", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

 1. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.
 1. Hasselt bruist weer, met dank aan de Jeneverfeesten: “Drummen rond het Jenevermanneke zal voor volgend jaar zijn”
  Hasselt

  Hasselt bruist weer, met dank aan de Jenever­fees­ten: “Drummen rond het Jeneverman­ne­ke zal voor volgend jaar zijn”

  Lang geleden dat het koppenlopen was in de Hasseltse binnenstad, en daar hebben de Jeneverfeesten én de heerlijke herfstzon voor gezorgd. Met een ‘coronabandje’ kon je op alle pleinen in de stad geraken en naar hartenlust meefeesten. Zaterdagmiddag werd de jenever van kersvers stoker Steven Reekmans geproefd. De man volgt Jan Kempeneers op, die jarenlang stoker van het Jenevermuseum mocht zijn. Wij gingen naar Hasselt en lieten ons onderdompelen in de sfeer. En in een klein beetje jenever.