Sint-Jozef ziekenhuis in Aarlen.
Volledig scherm
Sint-Jozef ziekenhuis in Aarlen. © Photo News

Meer dan 1.500 coronapatiënten in het ziekenhuis

Tussen 14 en 20 oktober zijn dagelijks gemiddeld 111 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal bleef relatief stabiel sinds het begin van de herfstgolf. In totaal liggen nu 1.509 mensen met een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen (+ 1 procent), 76 coronapatiënten liggen op de afdelingen intensieve zorg (+13 procent). Dat blijkt vrijdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

 1. Vanaf wanneer is een PCR-test nog nodig? En vanaf wanneer blijf je thuis van je werk? Viroloog Steven Van Gucht legt uit hoe je deze coronagolf het best aanpakt
  PREMIUM

  Vanaf wanneer is een PCR-test nog nodig? En vanaf wanneer blijf je thuis van je werk? Viroloog Steven Van Gucht legt uit hoe je deze coronagolf het best aanpakt

  Nu de coronacijfers opnieuw elke dag stijgen, kunnen we stellen dat we officieel in de herfstgolf zitten. Maar omdat een zware overbelasting van de zorg uitblijft, is het sentiment onder de bevolking ook helemaal anders dan tijdens de vorige coronagolven. Dat brengt ook heel wat vragen met zich mee, want wanneer moet je je nog laten testen? En wat is het nut van een nieuwe boosterprik? Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) beantwoordt de meest prangende vragen over deze herfstgolf.
 2. 
Psychiater over bipolaire dader mesaanval: "Combinatie van stoornis met middelenmisbruik kan leiden tot controleverlies”

  Psychiater over bipolaire dader mesaanval: "Combinatie van stoornis met middelen­mis­bruik kan leiden tot controle­ver­lies”

  Maandagavond viel een 30-jarige man mensen aan met een mes in het Brusselse metrostation Schuman. Daarbij raakten drie omstaanders gewond. De dader, Anwar H., werd aangehouden wegens poging tot moord. Ondertussen blijk dat hij al drie keer was opgenomen in een psychiatrische instelling omwille van zijn bipolaire stoornis, waar hij overigens ook medicatie voor nam. Hoe kan het dat hij, ondanks het innemen van medicatie, toch zo'n mesaanval heeft gepleegd? Psychiater Sabine Wyckaert legt uit.