Volledig scherm
© Photo News

Meer dan 1,5 miljoen postkaarten verstuurd via gratis bpost-app

Bpost heeft meer dan anderhalf miljoen postkaarten verstuurd tijdens de actie via de Mobile Postcard-app. Dit meldt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. "De actie was een gigantisch succes.”

 1. PS wil versoepeling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

  PS wil versoepe­ling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

  De Raad van State heeft zijn advies uitgebracht over een reeks amendementen op het wetsvoorstel dat de abortuswetgeving versoepelt. Die waren voor de zomer ingediend om de behandeling van het dossier te vertragen. Voor Ecolo staat nu niets de verdere parlementaire behandeling in de weg, "zoals het regeerakkoord voorziet." CD&V vraagt respect voor het regeerakkoord en wil zoals afgesproken eerst een onafhankelijk onderzoek. De PS zegt het wetsvoorstel begin volgend jaar weer te zullen agenderen in de Kamercommissie Justitie. Die moet eerst en vooral beslissen over de samenstelling en de taak van het wetenschappelijk comité. Bedoeling is om daar een “zo groot mogelijke consensus” te vinden, verzekert Kamerlid Patrick Prévot, die zo CD&V bijtreedt.
 2. Chemievraag steekt Kathy stokken in de wielen in Verdubbel je Loon op Qmusic: zoveel verdient ze als verkoopster bij Hubo

  Chemie­vraag steekt Kathy stokken in de wielen in Verdubbel je Loon op Qmusic: zoveel verdient ze als verkoop­ster bij Hubo

  Verkoopster Kathy Rens had haar dag niet vandaag in ‘Verdubbel je Loon’ op Qmusic. De vraag naar het scheikundig symbool voor zuurstof bracht haar danig uit balans dat ze maar vier van de tien vragen correct wist te beantwoorden. Ze slaagde er dan ook niet in om haar loon - 1.762,83 euro - te verdubbelen, maar is toch tevreden met de 40 euro die ze op zak mocht steken.
 3. Brusselse rechtbankvoorzitter Hennart niet onder indruk van omzendbrief geweld tegen politie: “Het parket heeft het recht om zaken te seponeren”
  Brussel

  Brusselse rechtbank­voor­zit­ter Hennart niet onder indruk van omzend­brief geweld tegen politie: “Het parket heeft het recht om zaken te seponeren”

  Rechter Luc Hennart, erevoorzitter van de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg, is niet onder de indruk van de omzendbrief die justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft uitgewerkt rond geweld tegen politieagenten. De minister wil nultolerantie en lik-op-stukbeleid, maar Hennart spreekt van “zand in de ogen strooien.” “Het parket heeft het recht om zaken te seponeren”, zei hij in ‘De Afspraak’.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?