Meer dan duizend leerlingen manifesteren vandaag in Gent. Ze vrezen dat het van Grieks langzaam maar zeker zal verdwijnen.
Volledig scherm
Meer dan duizend leerlingen manifesteren vandaag in Gent. Ze vrezen dat het van Grieks langzaam maar zeker zal verdwijnen. © BELGAONTHESPOT

Meer dan 1.000 leerlingen manifesteren voor behoud Grieks in middelbaar onderwijs

OnderwijsIn Gent verzamelen meer dan duizend leerlingen uit het middelbaar onderwijs vandaag om het belang van het taalvak Grieks te onderstrepen. "We vrezen dat Grieks langzaam maar zeker zal verdwijnen", klinkt het. Ze krijgen de steun van strafpleiter Jef Vermassen.

14 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Willen die ook het gebruik van de ossenwagen, flambouw en tondeldoos promoten ? Waarmee sommigen zich toch kunnen amuseren ! Laat het gezegd zijn door een "slachtoffer" dat vroeger van zijn ouders tegen heug en meug "Latijnse" moest doen, Daarmee weet ik wel dat "coitus interruptus" in het Vlaams wil zeggen "voor het zingen, de kerk uit"
 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  Christine, dan zou je moeten weten dat hij "dappersten aller Galliërs" heeft gezegd, ipv "zijn tegenstanders" en in zijn juiste context: Hij zei dat omdat hij vond dat het hen aan alle vormen van beschaving ontbrak en bijgevolg ook niets anders konden dan gewelddadig en aggressief reageren. Context is alles.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Erwin Werwaarts : Ja, en Julius Caesar schreef dat de Belgen de dappersten waren van zijn tegenstanders. En ik, naïeve lerares geschiedenis, herhaalde dat tot ik meer achtergrondinformatie opzocht. Caesar werkte aan een politieke carrière en hij had duchtige tegenstanders nodig. Uiteindelijk was het gewoon genocide en zatte vechtende Belgen en slavernij te voet op de heirbanen tot in Rome als oorlogsbuit. Altijd oppassen met geschiedschrijving. Dankzij Latijn- en oud-Griekse studie.
 • Mark Wijgers

  3 jaar geleden
  Proficiat voor deze Gemotiveerde leerlingen, die echter niet of zelden worden gehoord. Dagdagelijks gaat het in de pers en politiek wel over zij die ons onderwijspeil steeds verder naar beneden halen.
 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Waarom zouden Grieks en Latijn "moeten" verdwijnen. Onze cultuur is er, grotendeels, door opgebouwd. Ons onderwijs scoort (de) hoog, voor de student (e) die "wil" studeren. Is steeds de "basis" geweest voor het "welslagen" in hogere studies. Wil de "hedendaagse onderwijs-expert" het (omwille van) vervangen door "klassiek" Arabisch en Berbers ? Of het Ftt (fuck the teacher) "vocabulaire" ?
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”