Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD): “In een rechtsstaat moet iedereen altijd gelijke toegang hebben tot een rechter, ongeacht de financiële situatie."
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD): “In een rechtsstaat moet iedereen altijd gelijke toegang hebben tot een rechter, ongeacht de financiële situatie." © Pixabay

Meer burgers doen beroep op pro-Deoadvocaat

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) meldt dat tijdens het gerechtelijk jaar 2020-2021 is ruim 274.000 keer een pro-Deoadvocaat aangesteld, een stijging van meer dan 26.000 dossiers. Dat heeft te maken met het verlagen van de financiële drempels om een beroep op tweedelijnsbijstand te kunnen doen, maar ook de economische crisis als gevolg van de coronacrisis.

 1. “België blijft draaischijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  “België blijft draai­schijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België vorig jaar 28 procent meer lng uit Rusland dan in 2021. Dat blijkt uit berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht samen met ngo's Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. Zij willen dat het contract tussen gasnetbeheerder Fluxys en het Russische Yamal LNG wordt stopgezet.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. REPORTAGE. Met de minister van Justitie op zoek naar cipiers op ‘zijn’ Alcatraz: “20 jaar geleden stonden kandidaten rijen dik. Nu vinden we haast niemand meer””
  PREMIUM
  Kortrijk

  REPORTAGE. Met de minister van Justitie op zoek naar cipiers op ‘zijn’ Alcatraz: “20 jaar geleden stonden kandidaten rijen dik. Nu vinden we haast niemand meer””

  Het is zijn favoriete festival, in zijn hometown Kortrijk. Maar volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bevinden zich onder de bezoekers van het festival Alcatraz ook heel wat potentiële cipiers. Op het muziekevenement worden ze met het ontsnappingsspel ‘Escape from Alcatraz’ naar een promostandje gelokt. “Onze job is zeker niet saai, dat wil ik hier aantonen, zegt Detlev (58), met 2O jaar dienst een oude rot in het vak. Wij volgden een namiddagje mee.