ILLUSTRATIEBEELD.
Volledig scherm
PREMIUM
ILLUSTRATIEBEELD. © Shutterstock / Ermolaev Alexander

Méér Belgen zijn nu besmet met griep dan met corona. Hoe gevaarlijk is griep echt? Hoeveel mensen overlijden eraan?

Op dit moment zijn er in ons land méér mensen besmet met het griepvirus dan met corona. Van de naar schatting 50.000 Belgen die vorige week hun huisarts consulteerden omdat ze zich grieperig voelden, bleek drie vierde inderdaad griep te hebben. De rest had last van een andere luchtwegeninfectie, waaronder Covid-19. Hoe gevaarlijk is griep nu echt? Is de ziekte even dodelijk als corona? Heeft het zin nu nog een griepvaccin te halen? We vroegen het aan dokter Nathalie Bossuyt, epidemioloog bij Sciensano.

66 reacties

 • Peter De Sadeleir

  3 maanden geleden
  Logisch toch!,maanden lang overal met mondmasker je krijgt corona niet binnen maar de bacteriën die zorgen voor weerstand krijg je ook niet binnen door het mondmasker.
 • RIET HEIRMAN

  3 maanden geleden
  ah ja, de griep, en als je daarvoor in het ziekenhuis geraakt, en wordt getest, heet het covid want voor covid patiënten krijgen de ziekenhuizen nog altijd veel meer geld. Wanneer gaat het eens doordringen dat de meesten ondertussen ofwel gevaccineerd zijn en/of, vaak zonder dat ze het wisten, besmet geweest met covid. na besmetting kun je meer dan 8 weken erna nog positief testen, dus die cijfers zeggen NIETS. Wie terug een mondmasker opwil, mag dat van mij gerust, maar ik doe het niet.
 • Helga Geuens

  3 maanden geleden
  Wat had je verwacht?De groeten aan de maskers..Onderlinge afstand?Handen ontsmetten?Deze zaken hebben ervoor gezorgd,dat we niet meer of minder snel verkouden werden en griep kregen.Daar betalen we nu de prijs voor.Tis eigenlijk gewoon natuurlijk uitdunnen.Zij,met goede weerstand,komen erdoor.Anderen niet.
 • Carin Desmet

  3 maanden geleden
  Och w8 binnenkort TBC terug in het land met die Oekraïenen. Daar nog volop TBC...
 • Gert Destoop

  3 maanden geleden
  Haal in november een griepprik bij je huisarts. Kom niet te dicht bij mensen die snotteren of hoesten. En hoewel mondkapjes niet langer verplicht zijn, ze zijn ook niet verboden, he? Ik draag er nog altijd een in winkels en in openbare gebouwen.