Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Meer bejaarden willen euthanasie na corona: isolatie in woonzorgcentra heeft ingehakt op bewoners

De vraag naar euthanasie bij bewoners van woonzorgcentra is gestegen sinds de coronacrisis. Er zijn ook meer bejaarden met suïcidale gedachten. “Er is een toegenomen wens om het leven op te geven.” Dat zegt Artsen Zonder Grenzen in een nieuw rapport.

38 reacties

 • Lisette Theunis

  11 maanden geleden
  Ze hebben onze ouderen letterlijk en figuurlijk laten stikken. Een moderne maatschappij onwaardig.
 • roger verlinden

  11 maanden geleden
  Ik ben 70, alleenstaand, en zat maandenlang in eenzame opsluiting. Zelfs nu nog valt de vrijheidsberoving mij zwaar. Alle begrip voor de vraag om waardig uit het leven te kunnen stappen . Ik zou het ernstig overwegen. Roger Verlinden.
 • Danny Callaert

  11 maanden geleden
  Met dank aan beke. Maar het zal hem een worst wezen, hij kan blijven zitten en verder graaien.
 • marc WERBROUCK

  11 maanden geleden
  Alsof euthanasie zomaar kan.
 • Gerrit Malego

  11 maanden geleden
  Hopelijk maakt dat het debat rond euthanasie eens wat meer bespreekbaar. Je zou jouw leven moeten kunnen eindigen wanneer jij dat wil, of dat nu op 80 jaar is of op 20 jaar, en zonder een last aan de maatschappij te veroorzaken door zelfmoord te plegen. In gecontroleerde omstandigheden, en of dat jouw naarste omgeving het nu leuk vindt of niet.En zonder uitleg te moeten geven over de reden en niet eindeloos door psychiaters onderzocht moeten worden die het toch niet begrijpen.
 1. Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijnlijk al weken geleden overleden”
  Play

  Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijn­lijk al weken geleden overleden”

  Het lichaam van Jürgen Conings is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. Expert justitie Faroek Özgünes: “Het feit dat Conings dood is teruggevonden, is niet echt een verrassing. De afgelopen weken is er gezocht naar sporen en die zijn niet gevonden. Dat wees erop dat hij ofwel zijn vlucht heel goed had voorbereid ofwel dat hij zichzelf van het leven had benomen.” De man is nu gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak: “Hier gaan lessen uit getrokken worden, alleen al binnen Defensie.”
 2. Preventie­ve maatrege­len voor sites waar PFOS-nor­men mogelijk overschre­den worden: eet groenten uit de tuin met mate, laat kinderen niet op terrein spelen

  Preventie­ve maatrege­len voor sites waar PFOS-nor­men mogelijk overschre­den worden: eet groenten uit de tuin met mate, laat kinderen niet op terrein spelen

  De Vlaamse regering komt met preventieve maatregelen voor bepaalde sites waar de PFOS-normen mogelijk overschreden worden. Dat meldt VTM NIEUWS. Vanavond nog krijgen alle lokale besturen in Vlaanderen een brief met een reeks adviezen om toe te passen in de buurt van brandweeroefenterreinen en sites waar zware chemische branden hebben gewoed, omdat daar mogelijk geblust werd met PFOS. Bijvoorbeeld wordt de kwetsbare bevolking - zoals zwangere vrouwen en jonge kinderen - dan afgeraden om nog groenten en fruit uit de tuin te eten en mogen kinderen niet op zulke terreinen spelen.