REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Meer aandacht voor regionale overheden op klimaattop: "70 tot 75 procent van de klimaatoplossing bevindt zich lokaal"

Het zogenaamde subnationale niveau, dat zowel regionale als lokale overheden omvat, wordt op de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow veel meer betrokken bij de onderhandelingen dan het geval was op eerdere COP's. Dat zegt Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA), die in Glasgow aanwezig is als lid van de delegatie van het Europees Comité van de Regio's (CvdR). "70 tot 75 procent van het klimaatprobleem bevindt zich lokaal, maar 70 tot 75 procent van de oplossing zit ook lokaal", aldus Gryffroy.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.