.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Belga/Vincent Bordignon/Defensie

Medici van Defensie op achterste poten: “Minister De Block, u heeft gefaald. Wij niet”

Het medisch personeel van Defensie is kwaad na uitspraken van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). In een discussie over het tekort van verpleegkundigen in woonzorgcentra tijdens de coronacrisis zei De Block dat ze “liever door een verpleegster dan door een militair” zou worden verzorgd. “Een slag in ons gezicht", klinkt het kwaad bij het leger, dat in 31 woonzorgcentra medisch personeel leverde.

221 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Wat is het verschil tussen De Block , en een bekwame arts ? Zij heeft een grote mond , hij is bekwaam.
 • Gino SINNESAEL

  2 jaar geleden
  Als gepensioneerd militair voel ik me vernederd door de uitspraken van mevrouw De Block. Een minister onwaardig! Besliste zij zelf niet om militair medisch personeel in te schakelen? Lacht ze dan zichzelf en andere ministers uit, die dit beslisten? Als ex-militair ben ik blijkbaar wel goed genoeg om elke maand een "solidariteitsbijdrage" op mijn pensioentje te betalen. De solidariteit is blijkbaar maar in één richting. Arrogantie ten top!
 • Marie-Claire Tubaert

  2 jaar geleden
  Ik heb 30jaar in Egypte gewoond en de beste dokters waren legerdokters en verplegers Maggie Deblock is een persoon zeer egoïstisch en zeker niet breekdenkend en nog minder slim 80%van de mensen heeft haar niet graag
 • Cindy De Nutte

  2 jaar geleden
  Dat zij moest int ziekenhuis liggen hè ze zou blij zijn dat de mensen vant leger er zijn om te helpen. Dat ze het maar vlug opstapt voorgoed .
 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  Wat is het verschil tussen een gewone geneesheer en een militaire geneesheer. In crisissituaties vertellen ze geen nonsens en blijven bij hun werk. dat kan je van de burger niet zeggen. en kledij doet er niet toe. Mensen zijn maar zo vriendelijk als je ze zelf maakt. Maar militairen blijven dan ook nog menselijk. Neem hier maar een voorbeeld aan als je nog eens je mond opendoet.
 1. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  11

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.