Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Maximumfactuur voor zorg verlaagt van 450 naar 250 euro

Vanaf 1 januari bedraagt de maximumfactuur in de zorg niet langer 450, maar wel 250 euro. Daardoor zullen in de loop van 2022 zo’n 100.000 gezinnen al kunnen rekenen op een hogere terugbetaling. “Zo zorgen we ervoor dat mensen niet in financiële problemen komen omdat ze zorg nodig hebben. Zorg toegankelijk en betaalbaar maken, voor iedereen, dat is mijn engagement”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

 1. Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”
  Leuven
  1

  Inbrekers stelen aangepaste fiets van MS-patiënte Karen (46): “Zelfs mijn wandelstok hebben ze meegenomen”

  Inbrekers hebben afgelopen nacht de aangepaste fiets van Karen (46) uit Kessel-Lo gestolen. Zij kreeg een paar jaar geleden de diagnose van Multiple Sclerose en liet de elektrische bakfiets op maat maken, maar kijkt nu tegen een torenhoge kost aan, als de fiets niet wordt teruggevonden. “Het is enorm vervelend”, doet Karen het relaas van de feiten. Ze vertelt ook hoe hard ze die fiets nodig heeft.
 2. Geen koffie meer op kabinet-de Moor: deurwaarder neemt zelfs koffiemachine in beslag
  PREMIUM
  75

  Geen koffie meer op kabinet-de Moor: deurwaar­der neemt zelfs koffiema­chi­ne in beslag

  Geen koffie meer op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). Een deurwaarder nam er vrijdag zelfs de espressomachine in beslag. Volgens advocaten voldoet de regering niet aan de verplichting om de asielzoekers uit het kraakpand in de Paleizenstraat een bed, een bad en brood te geven. “Het is alsof jij je verkeersboete niet zou betalen en er beslag wordt gelegd op je tv”. En zo kan u straks de kantoorspullen op de kop tikken. Hoe is het zover kunnen komen?