Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Maximaal vier gasten, geen kussen en knuffels: een coronagids voor kerst volgens Yves Van Laethem

Hoe zal de eindejaarsperiode eruit zien? De vraag brandt op de lippen van veel mensen. Epidemioloog Yves Van Laethem zegt aan La Dernière Heure dat het dit jaar geen traditionele feestperiode wordt. “Tien gasten thuis uitnodigen is geen optie”, benadrukt Van Laethem. De epidemioloog geeft enkele tips voor de eindejaarsperiode. 

21 reacties

 • Cindy Pee

  2 jaar geleden
  Dat we ons allen aan de regels moet houden daar Sta ik volledig achter , dat we in onze zetel moeten zitten ook , geen contacten ook Maar aan alle experten stop met de televisie bezoeken en werk van thuis zoals wij moeten doen . Jullie kunnen de boodschap ook brengen via teams of Skype , want een televisie bezoek zijn zeker 10 contacten dat jullie hebben en dit voor sommigen een paar keer per dag !!!! Een bezorgde burger
 • Bettina De mol

  2 jaar geleden
  Robert je hebt gelijk ik zal dit toepassen iemand eenzaam bij mij met Kerstmis laten meegenieten groetjes
 • Dick De Zeure

  2 jaar geleden
  Dit jaar de feestdagen even overslaan betekent niet dat wij nooit meer kerst en nieuwjaar zullen kunnen vieren, dit is een tijdelijke periode die absoluut niet prettig is maar waar we met zijn allen door moeten.Alleen als we allemaal aan hetzelfde zeel trekken en de maatregelen strikt opvolgen zullen wij op termijn dit virus overwinnen. Doen wij dit niet dan staan er ons rampzalige tijden te wachten!
 • roger gilis

  2 jaar geleden
  In plaats van met 14 aan tafel te zitten tijdens de laatste week van dit jaar, zal het take a way worden aan de voordeur. De familie zal de haas ed mogen komen halen. Gezellig is iets anders. We hebben het en we moeten er mee door.
 • Romi Hilven

  2 jaar geleden
  Niet essentiële bedrijven, zoals bv Nike en vele anderen waar meer dan honderden mensen door dezelfde deur moeten zouden gemakkelijk ook 14 dagen toe moeten. Elke besmetting is er 1 teveel toch! Schoenen en andere producten kunnen we voorlopig wel missen