Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde verloor in 2014 zijn oudere broer Stijn bij een verkeersongeval.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde verloor in 2014 zijn oudere broer Stijn bij een verkeersongeval. © Photo News

Maurits ontmoet na zeven jaar chauffeur die broer doodreed: “Ik heb zijn verdriet kunnen verlichten”

Jarenlang stonden Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (35, Open Vld) en zijn familie niet stil bij de vrachtwagenchauffeur die zeven jaar geleden onvrijwillig in botsing kwam met zijn oudere broer Stijn, waarna die overleed. Pas recent schreef Vande Reyde hem een brief, en zochten de twee contact. “Ik heb zijn verdriet kunnen verlichten. Maar nog te vaak staan beide partijen met getrokken messen tegenover mekaar.”

1 reactie

 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Een ongeval kan iedereen overkomen of veroorzaken, als men de dingen deed zoals het moet dan is daar nergens schuld aan, het is gewoon tegenslag.
 1. Vrijwel heel Europa kleurt groen op coronakaart: ook Vlaanderen krijgt een groene kleur
  Play

  Vrijwel heel Europa kleurt groen op corona­kaart: ook Vlaanderen krijgt een groene kleur

  De Europese coronakaart kleurt, afgezien van Nederland, Spanje, Portugal en enkele kleinere regio’s in andere landen, bijna volledig groen. Ook Vlaanderen krijgt een groene kleur en Nederland kleurt niet langer donkerrood. Ondanks de positieve tendens in Europa draait de reissector nog steeds niet “op volle toeren”, zo zegt Koen Van Den Bosch (Vereniging Vlaamse Reisbureaus). “Als we deze zomer een omzet van 35 procent draaien, zijn we zeer gelukkig."