Mathias De Clercq (Open VLD) wordt de nieuwe burgemeester van Gent
Volledig scherm
Mathias De Clercq (Open VLD) wordt de nieuwe burgemeester van Gent © Wannes Nimmegeers

Mathias De Clercq wordt nieuwe burgemeester Gent: "We willen een stad die voorop loopt maar ook achterom kijkt”

Open Vld, het kartel sp.a-Groen en CD&V hebben een coalitieakkoord gesloten in Gent. Mathias De Clercq wordt burgemeester, het kartel krijgt zeven schepenen: Groen krijgt vier schepenen, sp.a twee - met Financiën voor lijsttrekker Rudy Coddens - en het laatste ambt wordt gedeeld. Ook CD&V blijft aan boord, met kopvrouw Mieke van Hecke als schepen. Een definitief bestuursakkoord is nog niet uitgewerkt, maar in de nota is sprake van 14 werven. “We willen een stad die voorop loopt, maar ook achterom kijkt”, zegt De Clercq. 

131 reacties

 • Pierre De Bie

  3 jaar geleden
  Verhofstadt, de man die heel België heeft verkocht en verraden die de schuld is van de Brexit van GB die zou beter verdwijnen zodat we zijn groot en lelijk bakkes nooit meer hoeven aan te kijken.
 • Pierre De Bie

  3 jaar geleden
  Weer een lafaard en een leugenaar die de brave burgers een rad voor hun ogen heeft gedraaid met valse beloften.
 • Titine d' Oléron

  3 jaar geleden
  Boerenbedrog van het zuiverste soort, arm Gent laat zich ringeloren door rijke politieke dynastie.
 • Raoul Rouma

  3 jaar geleden
  Proficiat, indien je uw broek tot op de enkels laat zakken krijg je dit resultaat. Groen ! heeft hier zijn slag thuisgehaald zoals ook in Oostende. Indien je alles laat vallen enkel om de titel van burgemeester te weerhouden is dit het resultaat. Dat de kiezers hier bedrogen uitkomen zal hun een zorg wezen. Medeburgers vergeet aub deze zaken niet bij de volgende "verkiezingen" , voor de lieve centen en macht hokken ze nadien toch samen.
 • Antoine Vanpeteghem

  3 jaar geleden
  Los van het programma zou het in iedere stad, gemeente, moeten zijn zoals in Gent. De man met de meeste voorkeurstemmen wordt burgemeester.