Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Geert De Rycke

Massa’s vaccins gepland, maar zijn er ook genoeg vrijwilligers om ze gezet te krijgen?

Er zijn nu wel vaccins, maar binnenkort misschien geen vrijwilligers meer om ze te zetten. Met de zomer in zicht doen verschillende vaccinatiecentra een oproep naar nieuwe helpende handen, vooral van medisch geschoolde vrijwilligers. Is het enthousiasme getemperd nu de zon volop schijnt? En kan dit de vaccinatiecampagne vertragen?

10 reacties

 • Frans Roosen

  2 weken geleden
  Ik kan Carina Blok en Anita Melkebeke volledig bijtreden! Veel, zeer veel vrijwilligers die nagenoeg volledig werken voor de beloning die ze krijgen vd meer dan positieve reacties van alle gevaccineerden én van de fijne onderlinge samenwerking! Maar ja, de betweters staan, als steeds, aan de zijkant.
 • anita melkebeke

  2 weken geleden
  Ik zit nu al een aantal maanden als vrijwilliger aan de onthaalbalie woensdagen en andere dagen als avondshiften, nog na mijn vaste job... leuke sfeer daar, en altijd heel vriendelijk!
 • Carina Blok

  2 weken geleden
  Nils De Vriendt, vele verpleegkundigen staan er wel vrijwillig. Ik word geen 50 euro per uur betaald. Mochten alle verpleegkundigen en helpers in de farmacie om spuitjes klaar te maken betaald worden aan 50 euro per uur zouden er geen tekorten zijn. Het is hard werken, gratis! Denk na vooraleer je leugens verteld!
 • Jemille Blanchard

  2 weken geleden
  Betaalde vrijwilligers,zijn geen vrijwilligers!
 • Nils De Vriendt

  2 weken geleden
  Vrijwillig, laat me niet lachen! Enkelingen met een nobel hart, de rest met de kolenschop geld scheppen. €50/u verpleegkundigen die vzccins zetten, €80/u aanwezigheidsvergoeding voor de dokter, weekend €120/u. De hoofdarts die hem het vaccinatiecentrum aantrekt krijgt standaard €30.000, zonder enige prestatie! Veel respect voor de portier, baliemedewerkers en andere vrijwilligers die tussen de dieven gratis het beste van zichzelf geven!
 1. Weyts trekt 15 miljoen euro uit in strijd tegen leerachterstand: lerarenplatform in basisonderwijs verlengd voor drie schooljaren
  7

  Weyts trekt 15 miljoen euro uit in strijd tegen leerachter­stand: leraren­plat­form in basisonder­wijs verlengd voor drie schoolja­ren

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts verlengt de werking van het lerarenplatform in het basisonderwijs voor drie volledige schooljaren. Hij trekt daarvoor 15 miljoen euro uit. Zo kunnen er in de komende jaren telkens 1.600 voltijdse krachten ingezet worden om vervangingsopdrachten uit te voeren of om andere pedagogische taken op te nemen. Dat heeft de N-VA-minister gezegd tijdens een digitaal infomoment voor directeurs uit het basisonderwijs.
 2. Minister Van Quickenborne wil beelden van lichaam Jürgen Conings op Duitse nieuwssite laten verwijderen

  Minister Van Quickenbor­ne wil beelden van lichaam Jürgen Conings op Duitse nieuwssite laten verwijde­ren

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne vindt de beelden van het lichaam van Jürgen Conings, die verspreid werden op de website van de Duitse krant Bild Zeitung, “afgrijselijk”. De foto’s zouden gemaakt en verkocht zijn door de jager die het lichaam van Conings vond. “Het gerecht overlegt momenteel met Duitsland in een poging om de foto’s van de website weg te krijgen”, aldus Van Quickenborne. Ook wil de minister het nemen van beelden van stoffelijke resten strafbaar maken.
 1. Groen wil zorgtoeslag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

  Groen wil zorgtoe­slag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

  Groen wil dat studenten met een handicap de verhoogde kinderbijslag, de zogenaamde zorgtoeslag, krijgen tot ze afgestudeerd zijn. Vandaag verliezen zowat 3.000 studenten met een handicap die zorgtoeslag als ze 21 jaar worden. "Op dat moment hebben ze geen eigen inkomen om de vaak grote kosten verbonden aan hun handicap te betalen. Dat moet veranderen", zegt Groen-parlementslid Ann De Martelaer. Ze dient een resolutie in.