Peter Van de Kerckhove en Thijs Litaer, conservatoren van Paddenbroek en milieuschepen Lode De Kimpe hebben zaterdag wel honderd kilogram dode vis opgehaald.
Volledig scherm
Peter Van de Kerckhove en Thijs Litaer, conservatoren van Paddenbroek en milieuschepen Lode De Kimpe hebben zaterdag wel honderd kilogram dode vis opgehaald. © Ronny De Coster

Massale vissterfte: natuurgebied Paddenbroek droogt uit

Natuurreservaat Paddenbroek in Kluisbergen kraakt al jaren onder de weersomstandigheden, maar nu is de situatie onhoudbaar geworden. "Door de droge zomer staat enkel in de middelste vijver een paar centimeter water en ligt er overal een dikke laag slib", vertelt Natuurpuntconservator en gids Norbert Desmet.

  1. Kinderen staan als één blok achter vader die in cel zit als moordverdachte van moeder: “Hopelijk is papa snel terug thuis”
    PREMIUM

    Kinderen staan als één blok achter vader die in cel zit als moordver­dach­te van moeder: “Hopelijk is papa snel terug thuis”

    “Pijnlijk. Én onrechtvaardig.” Zo noemt Elke Bohnen (35) het feit dat haar vader in de gevangenis van Hasselt opgesloten zit op verdenking van de moord op haar moeder, meer dan twee jaar geleden. “Mijn broer, zus en ik staan voor 200 procent achter papa. We hebben nog geen seconde aan zijn onschuld getwijfeld - ook nu niet.” Ze hopen één ding: “Dat papa snel terug thuis is.”