Marie Bastide op haar ziekenhuisbed in Luik.
Volledig scherm
Marie Bastide op haar ziekenhuisbed in Luik. © Photo News

Marie getuigt nadat ze zes dagen klem zat in autowrak: “Ik dacht dat niemand me zou vinden”

Een rondpunt, in de remmen en daarna zwart voor haar ogen. Van het ongeval dat Marie ‘Corine’ Bastide (45) ruim een week geleden had, herinnert ze zich niets meer. Vanop haar ziekbed in het universitair ziekenhuis van Luik vertelt ze hoe ze zes dagen in leven bleef, tot ze werd gevonden. “Ik probeerde uit de wagen te kruipen, maar viel keer op keer flauw van de pijn”, vertelt ze. “Ze gaan me niet meer vinden, dacht ik. Maar ik wilde zo lang mogelijk in leven blijven. Voor mijn kinderen.”

 1. Meneer doktoor zit op zijn tandvlees: bevraging bij Vlaamse en Brusselse huisartsen legt vier pijnpunten bloot
  PREMIUM

  Meneer doktoor zit op zijn tandvlees: bevraging bij Vlaamse en Brusselse huisartsen legt vier pijnpunten bloot

  De coronacrisis eist zijn tol in het dokterskabinet. Huisartsen klagen niet alleen over sterk toegenomen werkdruk, ze krijgen ook hun administratie niet meer gebolwerkt, met tot 40 telefoons per dag. En daar staat bitter weinig tegenover. Want nadat het inkomen van de huisarts tijdens de lockdown drastisch gedaald was, zit het nog altijd niet opnieuw op het niveau van voor de crisis.
 2. Marie (45) zat 6 dagen gekneld in autowrak tijdens hittegolf: “Ze overleefde dankzij regen die dit weekend in wagen druppelde”

  Marie (45) zat 6 dagen gekneld in autowrak tijdens hittegolf: “Ze overleefde dankzij regen die dit weekend in wagen druppelde”

  De hevige regen van afgelopen weekend heeft het leven gered van een Waalse vrouw die al sinds vorige week dinsdag vermist was. Dat zegt haar partner. Marie Bastide (45) werd voor het laatst gezien toen ze op 23 juli rond middernacht stopte in een tankstation van Q8 in Awans bij Luik. Gisteravond werd ze een tiental kilometer verderop teruggevonden in het wrak van haar wagen. Daar had ze al die tijd in gekneld gezeten. Tijdens de hittegolf. En zonder eten of drinken.
 1. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën

 2. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen