Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). © BELGA

Marc Van Ranst: “Zou moedig zijn om te wachten met versoepelen tot drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is”

Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité van morgen. "Mijn advies voor morgen is: wees voorzichtig en wees wijs."

64 reacties

 • Benny Verwimp

  1 jaar geleden
  Marc, vertel dat vandaag aan Minister Verlinden met haar indoor sport activiteit!
 • Andre Wouters

  1 jaar geleden
  Volledig mee eens!!!
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Laat ons ernstig blijven : je kan niet eens de volgende pandemie vermijden ( en die komt er ) zonder de oorzaken van de huidige te kennen . Na de snelle ontwikkeling van de vaccins is het duidelijk ( en daar is Pfizer eerlijk in ) : er is een opvolging van 2 jaar nodig om de effectiviteit van de vaccins te kennen. Bovendien moeten we hopen dat overheid en wetenschap open staan voor het ontwikkelen van een nieuwe levensvisie : respect voor biodiversiteit en immuniteit preventie.
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  Hij zou beter concrete dingen vragen aan de regering. Waarom moeten de sukkelaars die AstraZeneca toegediend krijgen 12 weken wachten op hun 2de spuitje, terwijl de bijsluiter vermeld 2de spuitje vanaf 4 weken na het 1ste?
 • Marko Decandt

  1 jaar geleden
  Goh, waarom nog versoepelen? Vanaf nu is dit de standaard voor de rest van ons bestaan.