Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). © BELGA

Marc Van Ranst: “Zou moedig zijn om te wachten met versoepelen tot drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is”

Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité van morgen. "Mijn advies voor morgen is: wees voorzichtig en wees wijs."

64 reacties

 • Benny Verwimp

  1 week geleden
  Marc, vertel dat vandaag aan Minister Verlinden met haar indoor sport activiteit!
 • andre wouters

  2 weken geleden
  Volledig mee eens!!!
 • werner vanhoutte

  2 weken geleden
  Laat ons ernstig blijven : je kan niet eens de volgende pandemie vermijden ( en die komt er ) zonder de oorzaken van de huidige te kennen . Na de snelle ontwikkeling van de vaccins is het duidelijk ( en daar is Pfizer eerlijk in ) : er is een opvolging van 2 jaar nodig om de effectiviteit van de vaccins te kennen. Bovendien moeten we hopen dat overheid en wetenschap open staan voor het ontwikkelen van een nieuwe levensvisie : respect voor biodiversiteit en immuniteit preventie.
 • bob jansens

  2 weken geleden
  Hij zou beter concrete dingen vragen aan de regering. Waarom moeten de sukkelaars die AstraZeneca toegediend krijgen 12 weken wachten op hun 2de spuitje, terwijl de bijsluiter vermeld 2de spuitje vanaf 4 weken na het 1ste?
 • Marko Decandt

  2 weken geleden
  Goh, waarom nog versoepelen? Vanaf nu is dit de standaard voor de rest van ons bestaan.
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  6

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"