Voor het komende griepseizoen heeft ons land 3,78 miljoen griepvaccins voorzien, 840.000 meer dan vorig seizoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor het komende griepseizoen heeft ons land 3,78 miljoen griepvaccins voorzien, 840.000 meer dan vorig seizoen. © Benoit De Freine

Marc Van Ranst ziet toch lichtpuntje in vierde golf: “Strenge regels zullen ook zware griepepidemie tegenhouden”

Hoewel het griepseizoen in Europa doorgaans pas in december op gang trekt, is in Kroatië volgens het Europees Centrum voor Ziektepreventie en - bestrijding nu al sprake van een griepepidemie. In de VS vreest men een ‘perfect storm’ waarbij een nieuwe coronagolf zou samenvallen met een grieppandemie. Maar voor die zogenaamde ‘twindemic’ hoeven we in ons land dankzij onze hoge vaccinatiegraad tegen Covid-19 niet te vrezen, stelt voormalig griepcommissaris Marc Van Ranst. “Bovendien zullen de hernieuwde coronamaatregelen de griepepidemie helpen indijken.”

34 reacties

 • Eddy red roc

  1 jaar geleden
  Het paniekzaaien houd niet op
 • Jeroen Van Simaeys

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat heel die bende experts zwijgt! En maar interviewtjes doen en maar in de media willen komen, de mens interesseert ze niks.
 • Jay Tee

  1 jaar geleden
  Canada normaal 50000 serieuze griepgevallen gemiddeld per jaar. Vorig jaar...25! Hoe interpreteer je dat nu? Door de maskers en voorzorgen? Of zouden er een hoop geteld zijn als corona...
 • Elsy Dezitter

  1 jaar geleden
  Mensen lees alles beetje verder dan wat hier allemaal geschreven wordt, ze worden er rijk van de virologen van al hun onzin dat ze verklaren
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Wat ik nog veel erger vindt is dat medici en politici zich gedragen als alleswetende dictators Jullie weten niets maar komen af met veronderstellingen en verhaaltjes a la madame soleil.Censuur en dwang dat zijn jullie wapens om het volk te onderdrukken.Hoop dat de bevolking op tijd wakker wordt en een einde maakt aan dit circus eender op welke manier ,dit moet stoppen.
 1. “Mijn boek wordt verboden.” Omstreden prof UGent mag niet langer alleen zijn eigen vak geven
  PREMIUM

  “Mijn boek wordt verboden.” Omstreden prof UGent mag niet langer alleen zijn eigen vak geven

  Professor psychologie Mattias Desmet (UGent) mag niet langer alleen zijn vak ‘Cultuur en Maatschappijkritiek’ geven. Eerder getuigden studenten bij HLN.be hoe hij in zijn lessen “flirtte met vergelijkingen tussen de coronamaatregelen en de Holocaust”. Ook zijn boek ‘Psychologie van het totalitarisme’ wordt geschrapt, omdat de UGent oordeelt dat het - met stellingen dat niet het virus, maar wel een proces van “collectieve hypnose” het probleem was tijdens de pandemie - niet voldoet aan de wetenschappelijke standaarden.
 2. Hoe premier De Croo dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker
  PREMIUM

  Hoe premier De Croo dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker

  De btw naar 6% op energie claimen de socialisten als ‘hun’ overwinning, Vincent Van Peteghem (CD&V) triomfeert met ‘zijn’ accijnshervorming en de groenen hebben een (korte) verlenging van het sociaal tarief uit de brand gesleept. Maar de liberalen slaken de grootste zucht van opluchting: de hele operatie zou de begroting niet dieper in het rood duwen. Of hoe premier De Croo dankzij enkele meevallers dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker (Open Vld).
 3. Zeven pv’s, maar toch kon hij zijn gezin uitmoorden: “Anela kon niet meer met zijn psychoses overweg. Sead was zot in zijn hoofd”
  PREMIUM
  Pelt

  Zeven pv’s, maar toch kon hij zijn gezin uitmoorden: “Anela kon niet meer met zijn psychoses overweg. Sead was zot in zijn hoofd”

  Maar liefst zeven pv’s werden opgesteld tegen Sead Osmanovic (39) voor huiselijk geweld. Tot tweemaal toe kon de psychotische man gecolloqueerd worden, maar evenveel keer gebeurde dat niet. Met gruwelijke gevolgen van dien: Osmanovic vermoordde zijn kinderen en ex-vrouw Anela Alic (31) met een mes in hun appartement in Pelt, en pleegde nadien zelfmoord. “Al zo vaak belden we de politie. Maar nu is het te laat”, getuigt zus Fehima Alic. Ze vertelt over hoe ze deze tikkende tijdbom al langer voelde aankomen.