Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst © AFP

Marc Van Ranst wil dezelfde maatregelen over hele land: “Toestand die heel erg lijkt op wat in maart en april meemaakten”

Viroloog Marc Van Ranst wil dat Vlaanderen dezelfde strengere maatregelen neemt als Wallonië en Brussel. Hij pleit bij VTM Nieuws onder andere voor verplicht thuiswerk en het voorkomen van niet-essentiële verplaatsingen. 

149 reacties

 • Andy Buyle

  2 jaar geleden
  Er is over gans Europa een explosieve toename van het aantal besmettingen, welke maatregelen er lokaal ook genomen zijn...De enige gemeenschappelijke factor is in alle landen het heropenen van de scholen...noem mij 1 virus of bacteriële infectie waarbij kinderen gespaard blijven of de ziekte niet kunnen verspreiden? Scholen zijn steeds een broeihaard voor ziektes geweest, en dat is bij Covid niet anders...wie gelooft dat de regering en wetenschappers dit niet van begin af reeds wisten, is naïef
 • Wilfried DE HERT

  2 jaar geleden
  Akkoord , maar er was een Nationaal beleid waar Wallonië en Brussel van afwijken. Moet Vlaanderen dan klakkeloos volgen en waar is dan het Nationaal beleid. en waarom volgde men dan de regels van de provincie Antwerpen niet?
 • Stephan Priem

  2 jaar geleden
  Het is duidelijk dat het beleid in België ronduit belachelijk wordt door de verschillende politieke strekkingen in de diverse deelgewesten. Toen de provincie Antwerpen op slot ging was dit een correcte actie en beslissing op de stijgende cijfers. Waarom werd dit enkele weken geleden niet gedaan door Brussel of provincie Luik? Laksheid of onkunde?
 • werner vanhoutte

  2 jaar geleden
  Nederland telt 7059 doden op heden. Ondanks hun grote soepelheid . Lange tijd geen maskerplicht. . Alle pretparken zijn open, Zwembaden evenzeer. In hun land slaagt men er in een evenwicht te vinden met gezondheid , economie en maatregelen.  Hier lukt dit niet: politieke spelletjes, ego trippers,ongebreidelde paniek, opbod tussen de gemeenschappen door experts. Hebben wij, Vlamingen , Wallonie ziek gemaakt? Brussel? Totaal niet ! Wie leidt dit land ? De regering of een groep adviserende experts?
 • RACHMA AYAD

  2 jaar geleden
  Sluit de scholen aub Onze kinderen brengen het coronavirus binnen in onze huiskamers! Onze kinderen zijn superverspreiders , zonder dat je het merkt. Ze vertonen bijna nooit symptomen! Deze drastische maatregel is de enige oplossing, anders gaan we afstevenen op een totale ineenstorting van onze economie en gezondheidszorg! We zijn ondertussen al halverwege! Een gewaarschuwd mens, is er 2 waard!!!