BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Marc Van Ranst: “Werkelijk aantal besmettingen ligt waarschijnlijk tien keer hoger”

In ons land zijn 239 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er niet zoveel. “Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal tien keer hoger”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Dit getal geeft enkel weer hoeveel mensen positief getest hebben.”

53 reacties

 • Stef De Vos

  3 jaar geleden
  In Nederland bestaat drie-stappenplan voor ziekenhuizen (Nieuwsuur 9 maart). Fase één: coronapatienten in individuele kamer, in fase twee: gaan ze in grote afgescheiden meerbedden-afdeling en in fase drie: omgekeerd, alle niet-corana's in één restkamer en de rest voor corana-patiënten. En hier verwordt de viroloog tot minister van volksgezondheid en neemt hij de plaats in van de 'kot-madam'.
 • Jean-marc Geirnaert

  3 jaar geleden
  Wat is het nu feitelijk? Iets om zich serieuze zorgen over te maken of een fait-divers? De ene keer is het niet erg, de volgende keer is het een catastrofe. We hebben toch een fantastisch beleid in Vlaanderen met onze maggy op kop.
 • danny janssens

  3 jaar geleden
  Gelukkig houdt het VB een oogje in het zeil en zullen ze alle problemen wel oplossen zodra ze zich stellen
 • Raoul Rouma

  3 jaar geleden
  Nogmaals het bewijs dat de slimste van de klas niet altijd de bekwaamste is.
 • Mattis Roelans

  3 jaar geleden
  Van Ranst weet het, hij denkt juist na!
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over Septemberverklaring: “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”
  Play

  Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over September­ver­kla­ring: “Jullie hebben de politiek belache­lijk gemaakt”

  Zaterdag debatteerde het Vlaams Parlement over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Vooral CD&V kreeg het daarbij hard te verduren, en dat vanwege de bocht die de partij – en dan vooral voorzitter Sammy Mahdi – nam in verband met de indexering van de kinderbijslag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau trok alvast hard van leer tegen CD&V. “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”, klonk het onder meer.