BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Marc Van Ranst: “Werkelijk aantal besmettingen ligt waarschijnlijk tien keer hoger”

In ons land zijn 239 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er niet zoveel. “Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal tien keer hoger”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Dit getal geeft enkel weer hoeveel mensen positief getest hebben.”

53 reacties

 • Stefaan De Vos

  1 jaar geleden
  In Nederland bestaat drie-stappenplan voor ziekenhuizen (Nieuwsuur 9 maart). Fase één: coronapatienten in individuele kamer, in fase twee: gaan ze in grote afgescheiden meerbedden-afdeling en in fase drie: omgekeerd, alle niet-corana's in één restkamer en de rest voor corana-patiënten. En hier verwordt de viroloog tot minister van volksgezondheid en neemt hij de plaats in van de 'kot-madam'.
 • jammy cappon

  1 jaar geleden
  Wat is het nu feitelijk? Iets om zich serieuze zorgen over te maken of een fait-divers? De ene keer is het niet erg, de volgende keer is het een catastrofe. We hebben toch een fantastisch beleid in Vlaanderen met onze maggy op kop.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Gelukkig houdt het VB een oogje in het zeil en zullen ze alle problemen wel oplossen zodra ze zich stellen
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Nogmaals het bewijs dat de slimste van de klas niet altijd de bekwaamste is.
 • Mattis Roelans

  1 jaar geleden
  Van Ranst weet het, hij denkt juist na!
 1. Uitslaande brand in verlaten loods blijkt kwajongensstreek, 14-jarige verdachten geven zichzelf aan
  Herentals

  Uitslaande brand in verlaten loods blijkt kwajongens­streek, 14-jarige verdachten geven zichzelf aan

  In de Spekmolenstraat in Herentals brak zaterdag rond 17 uur brand uit in een verlaten loods. De brandweer was snel ter plaatse en wist erge schade te voorkomen. De brand zou ontstaan zijn als een uit de hand gelopen kwajongensstreek. “Toen de minderjarigen de ernst van hun daden inzagen, verwittigden ze zelf de brandweer en zetten ze het op een lopen”, zegt korpschef Dirk Van Peer.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar