Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © HLN Live

Marc Van Ranst: “Versoepelingen zouden ons in mum van tijd naar derde golf brengen”

De daling van de coronacijfers lijkt te stoppen. In de periode van 28 november tot 4 december werden gemiddeld 2.133 nieuwe besmettingen per dag geteld. Tegenover het gemiddelde van gisteren (2.165) en zondag (2.175) gaat het om minieme dalingen. “Laat ons hopen dat we niet aan het begin zitten van een plateau”, reageert viroloog Marc Van Ranst bij HLN Live.

24 reacties

 • Philemon Van Ransbeeck

  10 maanden geleden
  Aerts a Stop toch met altijd dezelfde mensen kritiek te geven wat ze ons allemaal wijsmaken doet mij ook al twijfelen of het waar is Ik heb de indruk dat jullie allemaal graag op tv komen misschien is er een goede vergoeding en u bent thuis weg
 • Karl Stynen

  10 maanden geleden
  Inderdaad Patrick Verbelen: Het virus is nooit weg geweest en krijgen we niet zomaar weg. Veiligheidsvoorschriftenzoals hameren op afstand bewaren is al veel. Mondmasker betwijfel ik of het niet evenveel schaadt dan wel helpt maar ik draag het, onderga het. Ben geen ontkenner en geloof evenmin in complottheorien. Blind zaken blijven sluiten is inderdaad heel dom: men jaagt dan de mensen over de grens en krëeert vanzelf mensenophopingen.
 • Victor OOMS

  10 maanden geleden
  De honden mogen naar de trimmer, waarom wij "MENSEN" niet naar de kapper? Dan maar de grens over omdat het niet anders mag.
 • Victor Coekaerts

  10 maanden geleden
  Nu eindelijk de hondenkappers terug te openen zouden de mensenkappers onder voorwaarden ook hun taak moeten kunnen uitvoeren. Als man kan je zelf je snor en/of baard verzorgen zodat je het masker bij de kapper kan ophouden. Een knipbeurt van de haardos is op lange termijn wel noodzakelijk. Of er lopen menig neanderthalers binnenkort rond. Naar hygiëne is dat ook niet aangewezen. Gemakkelijk voor de politieker als hij op TV komt, ze worden gratis gekipt daar.
 • RIET HEIRMAN

  10 maanden geleden
  Ik heb het al maanden opgegeven naar hem te zien. De coronacijfers van vandaag/gisteren hebben zoals élke week 2dagen vertraging,morgen zien we de patiënten weer uitstromen. Meer testen, sneltesten in de rusthuize..dus meer besmettingen. Scholen doen het goed.  Sommige bevolkingsgroepen vagen er nog steeds hun kas aan,maar mag niet worden gezegd. Maar eerlijk : feestjes met waterpijpen en lachgas, drugs? 2 feestjes met mensen van afrikaanse afkomst? hele reeks buggies aan een deur,in synagogen?