Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter in Mechelen na een klacht wegens “roekeloze uitspraken”.
Volledig scherm
Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter in Mechelen na een klacht wegens “roekeloze uitspraken”. © David Legreve

Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter na klacht ondernemer wegens “roekeloze uitspraken”, nu ook ruzie op Twitter

Viroloog Marc Van Ranst moest maandagochtend voor de Mechelse rechter verschijnen na een klacht van ondernemer Rudi De Kerpel wegens “ongenuanceerde uitspraken die de economie schade zouden toebrengen”. De zaak werd op de inleidingszitting uitgesteld en zal ten gronde behandeld worden op 3 november. “De enige bedoeling van de tegenpartij is om mij tijd te laten verliezen, en dat zal inderdaad lukken”, zei Van Ranst na afloop van de zitting. “Maar ik zal deze zaak zonder enige twijfel winnen”, klinkt het vastberaden. 

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Enkel N-VA-regeringscommissaris blijft bij klacht tegen Van Ranst: “Dit lijkt meer en meer op politieke heksenjacht”

  Enkel N-VA-regerings­com­mis­sa­ris blijft bij klacht tegen Van Ranst: “Dit lijkt meer en meer op politieke heksen­jacht”

  Het zit er bovenarms op tussen bedrijfsleider en N-VA-regeringscommissaris Rudi De Kerpel en professor Marc Van Ranst. De Kerpel verwijt de viroloog dat hij “ongenuanceerde en roekeloze uitspraken” deed die tot verwarring bij de bevolking en economische schade zouden hebben geleid. Hij onderneemt juridische stappen. Samen met vijf andere bedrijfsleiders startte De Kerpel ook een petitie. “Dit lijkt meer en meer op een politieke heksenjacht”, reageert Van Ranst.
 1. “Tweede golf potentieel erger, maar ik denk dat we dit kunnen controleren”

  “Tweede golf potentieel erger, maar ik denk dat we dit kunnen controle­ren”

  “Deze golf heeft het potentieel om erger te worden dan de eerste maar hoeft dat niet te zijn”, dat zei Steven Van Gucht in VTM NIEUWS. De viroloog gelooft nog wel dat we het een rampscenario nog kunnen afwenden. De maatregelen die de Vlaamse regering morgen zal nemen, moeten daartoe bijdragen. Verder sprak Van Gucht zich positief uit over het secundair onderwijs in Leuven dat na de herfstvakantie deeltijds afstandsonderwijs moet aanbieden.