Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter in Mechelen na een klacht wegens “roekeloze uitspraken”.
Volledig scherm
Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter in Mechelen na een klacht wegens “roekeloze uitspraken”. © David Legreve

Marc Van Ranst verschijnt voor de rechter na klacht ondernemer wegens “roekeloze uitspraken”, nu ook ruzie op Twitter

Viroloog Marc Van Ranst moest maandagochtend voor de Mechelse rechter verschijnen na een klacht van ondernemer Rudi De Kerpel wegens “ongenuanceerde uitspraken die de economie schade zouden toebrengen”. De zaak werd op de inleidingszitting uitgesteld en zal ten gronde behandeld worden op 3 november. “De enige bedoeling van de tegenpartij is om mij tijd te laten verliezen, en dat zal inderdaad lukken”, zei Van Ranst na afloop van de zitting. “Maar ik zal deze zaak zonder enige twijfel winnen”, klinkt het vastberaden. 

  1. Enkel N-VA-regeringscommissaris blijft bij klacht tegen Van Ranst: “Dit lijkt meer en meer op politieke heksenjacht”

    Enkel N-VA-regerings­com­mis­sa­ris blijft bij klacht tegen Van Ranst: “Dit lijkt meer en meer op politieke heksen­jacht”

    Het zit er bovenarms op tussen bedrijfsleider en N-VA-regeringscommissaris Rudi De Kerpel en professor Marc Van Ranst. De Kerpel verwijt de viroloog dat hij “ongenuanceerde en roekeloze uitspraken” deed die tot verwarring bij de bevolking en economische schade zouden hebben geleid. Hij onderneemt juridische stappen. Samen met vijf andere bedrijfsleiders startte De Kerpel ook een petitie. “Dit lijkt meer en meer op een politieke heksenjacht”, reageert Van Ranst.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement