Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). © HLN LIVE

Marc Van Ranst vastberaden: “Dit is de laatste lockdown”

Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) is tevreden met de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité oplegt. Dat zei hij aan VTM Nieuws. “Het zal nog even duren vooraleer we resultaten van de nieuwe regels zien, maar dit zou het begin van de derde golf toch moeten kunnen ombuigen.” Of dit de laatste lockdown is? “Ja”, reageert Van Ranst ferm. 

192 reacties

 • Dominika Anja

  3 weken geleden
  Is dit een Lockdown ? Epidemie! ? Jullie weten echt niet wat dat is. Alles zou tot vandaag gesloten moeten geweest zijn!! En nu pas alles open dienen dan konden wij terug normaal leven leiden! Maar jullie spelen met ons gelijk met marionetten! Doe eens verstandig en sluit de boel af als felle merk dat slecht gaan in plaats van gelijk kinderen uit de kleuterklas te regeren! Zijn jullie wel gaan studeren want als verpleegster vind ik dat dit regering op niks maar niks trekt ga terug na school
 • Renee Schietekat

  4 weken geleden
  Welke lockdown, ik heb nog maar één lockdown geweten, op 13 maart 2020, Dit is totaal geen lockdown. Volgende week Pasen, eens zien wat volgens hem een lockdown is als de treinen en de kust vollopen!
 • Louis Smeekens

  4 weken geleden
  Ik zou toch maar opletten met zo'n uitspraken. Direct is er een variant waar het vaccin geen vat op heeft. Is de eerste keer niet dat we zo'n uitspraken horen. Virus bij zijn nekvel enz...
 • joannes Roderigas

  4 weken geleden
  echt om mee te lachen, van alles wat hij reeds verteld en veranderd heeft blijkt niks te werken , enige citaten , mondmaskers niet verplicht, het virus gaat dood bij 27 graden, kinderen kunnen het niet krijgen, enz enz . en nu dit is dat , hij zou zich beter inzetten in de vaccinaties daar wringt het schoentje, komt enkel graag op tv om zichzelf de lucht in te prijzen.
 • Ronny Van de Wal

  4 weken geleden
  Hmmm.Laatste lockdown? Iedereen genezen,ingeënt immuum en alles terug open.Geen avondklok meer,alles terug naar normaal?Ik geloof er niks van.Gezien het jaar dat voorbij is.
 1. De Croo: “Epidemologische situatie blijft dé basis voor alle beslissingen”
  9

  De Croo: “Epidemolo­gi­sche situatie blijft dé basis voor alle beslissin­gen”

  De epidemiologische situatie blijft de basis, het vertrekpunt van alle maatregelen. Dat heeft premier Alexander De Croo woensdag benadrukt in de commissie Binnenlandse Zaken, waar hij een antwoord kwam geven op vragen van de Kamerleden. De Croo was verbaasd dat geen enkel van de vragen over die situatie ging. Hij liet verder niet veel in zijn kaarten kijken wat de agendapunten betreft op het volgende Overlegcomité vrijdag, zoals de heropening van de terrassen vanaf 8 mei. De voorwaarden om te kunnen versoepelen gaan wel voorzichtig de goede richting uit, liet hij optekenen.
 2. 5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
  Antwerpen

  5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter

  Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. “De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten.”
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt